"Ukoliko nam ne reše komunalne probleme, pokazaćemo im šta mislimo na lokalnim izborima": Građani niškog naselja Delijski Vis blokirali saobraćaj 1Foto: privatna arhiva

Nekoliko desetina građana naselja Delijski Vis ponovo su blokirali saobraćaj u Nišu, protestvujući zbog ugrožene bezbednosti usled čestih poplava u kućama i garažama uzrokovanim neasfaltiranim ulicama i nedostatkom kanalizacije.

Oni su na sat vremena blokirali kružni tok na Trošarini, na Bulevaru svetog cara Konstantina, koji povezuje Niš i Nišku Banju.

Još jednom su upozorili da gradska vlast nije ispunila obećanje da će u najkraćem roku asfalirati njihove ulice, već je obustavila započete radove, i najavili da će, ukoliko njihovi komunalni problemi ne budu rešeni, na predstojećim lokalnim izborima iskazati svoje nezadovoljstvo.

Podsetili su da je nakon obećanja gradonačelnice Dragane Sotirovski da će asfaltiranje biti završeno što je moguće ranije, ono je započelo u novembru prošle godine, prekidano već „sa prvom kišom“, a nedavno i potpuno obustavljeno.

„Gradska vlast je povukla sve mašine i prekinula radove na asfaltiranju ulica. Do sada su tri ulice su polovično asfaltirane i to samo prvim slojem asfalta. Nakon više organizovanih protesta i sastanaka sa rukovodstvom Grada dobili smo obećanje da će svih osam ulica biti asfaltirano do Nove godine, pa ih pozivamo da nastave radove“, rekao je Dejan Veličković, žitelj ovog naselja i jedan od organizatora protesta.

Okupljeni su kazali da su najugroženiji stanovnici ulica Feliksa Kanica, Dušničke, Jovanke Bončić, Delijskog visa, Jelisavete Načić, Jovana Mitića Đorđa i Resurskih junaka.

Građani Delijskog Visa su, inače, protestvovali desetak puta jer u jednom delu naselja već više decenija nedostaje asfalt, atmosferska kanalizacija i vodovod, a mnogi od njih do najbliže prodavnice ili apoteke pešače dva kilometra.

Najavili su da će i sledeće subote blokirati saobraćaj, najverovatnije u neasfaltiranom delu svog naselja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari