"Gradonačelnica Niša vrši pritisak da protesti stanu": Građani naselja Delijski Vis nastavljaju sa blokadama saobraćaja 1Delijski Vis: Foto privatna arhiva

Građani niškog naselja Delijski Vis u petak 12. aprila organizuju 22 protest, zahtevajući nastavak asfaltiranja ulica koje je nedavno obustavljeno, kao i izgradnju atmosferske kanalizacije, koja nije ni započeta.

Oni su najavili da će protestvovati i u ponedeljak 15. aprila ispred Gradske kuće u kojoj je kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Ponovili da im je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža nakon jakih kiša, a sve zbog nedostatka asfalta i kanalizacije.

Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta, kaže da je do sada asfaltirano pet ulica, a da osam još uvek čeka na radove.

Veličković kaže da su mašine povučene uz obrazloženje da pojedini vlasnici parcela nisu potpisali saglasnost za asfaltiranje u skladu sa postojećim stanjem, što je bio dogovoreni preduslov za izvođenje radova u razgovoru meštana sa gradonačelnicom  Sotirovski.

"Gradonačelnica Niša vrši pritisak da protesti stanu": Građani naselja Delijski Vis nastavljaju sa blokadama saobraćaja 2
Dejan Veličković: Foto M. Stanković

On precizira da saglasnost nije dalo svega desetak građana koji i ne žive u Delijskom Visu, te ne žele asfaltiranje već naknadu od strane Grada za svoje parcele.

„Pribavili smo njihove adrese i kontakte, dostavili ih Gradskoj upravi za imovinu i predsedniku gradske opštine Palilula, ali se ovaj problem ne rešava“, kaže Veličković.

On kaže da javni interes nalaže da se isplati naknada za te parcele – koja nije velika, a svakako je manja nego kada Grad izgubi sporove i plaća sudske troškove- jer će se tako rešiti veliki komunalni problem u jednom naselju.

„Što se tiče ulica gde postoji asfalt a nema kišne kanalizacije, do dana današnjeg ništa nije urađeno, ali zato gradonačelnica poziva ljude iz naselja i vrši pritisak da protesti stanu“, kaže.

On dodaje da žitelji ovog naselja, zato, obaveštavaju gradonačelnicu da su “ jedinstveni i istrajni u nameri da reše svoje komunalne probleme“ i da neće odustati od protesta „sve dok se i poslednja ulica ne asfaltira i ne uradi atmosferska kanalizacija u svim ulicama koje su poplavljene posle svake veće kiše“.

"Gradonačelnica Niša vrši pritisak da protesti stanu": Građani naselja Delijski Vis nastavljaju sa blokadama saobraćaja 3
Foto privatna arhiva

Podsećaju je, kaže, i na njeno obećanje iz novembra 2023. da će sve ulice u Delijskom Visu biti asfaltirane do Nove godine, kao i da će biti rešena atmosferska kanalizacija u celom naselju.

Asfaltiranje ulica u ovom naselju počelo je u novembru prošle godine, ali je nekoliko puta obustavljano.

 

Protest na kružnom toku kod Stop šopa

Građani Delijskog Visa blokiraće saobraćaj sutra od 17 do 18 časova na kružnom toku kod tržnog centra Stop šop, u oba pravca.

Ispred kabineta gradonačelnice okupiće se u ponedeljak ujutru u 8 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari