Protest Ekološkog udruženja Kragujevac u nedelju na Đačkom trgu 1Foto: Promo

Ekološko udruženje Kragujevac – EKgO organizuje protest u nedelju 12. decembra, tačno u podne, na Đačkom trgu.

– Skup organizujemo sa ciljem da informišemo građane o aktuelnim ekološkim temama i problemima, kao i da predstavimo organizacije i eminentne stručnjake koji se zajedno bore da Srbija postane čistija i ekološki što je moguće prihvatljivija, najavljuju organizatori protesta.

Građanima će se obratiti prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta, Dragan Đorđević, naučni savetnik – NU Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, Marica Živanović Poljo iz organizacije Neko brine za Levač i Saveza ekoloških organizacija Srbije – SEOS, Marija Simić Savić iz udruženja Ekomar, Bojan Simišić iz grupe Eko straža i Dejan Milošević Miška iz udruženja „Prvi prvi na skali”.

Protest je nastao na inicijativu Eko straže, a organizatori se nadaju da će Kragujevac biti samo prvi među gradovima nakon Beograda koji organizuje ovakve skupove.

– Iskreno podržavamo blokade koje organizuje Kreni promeni, a naš protest je samo nastavak toga u želji da sugrađane jasno informišemo protiv čega se borimo i za šta se zalažemo, kao i da su ekološke organizacije na istoj strani, pojašnjavaju iz Ekološkog udruženje Kragujevac – EkgO.

Teme će se Kragujevčanima biti predočene u nedelju na Đačkom trgu su: zagađenje vazduha, zaštita reka i jezera i eksploatacija litijuma u Srbiji.

– Odlučni smo u borbi protiv projekta Jadar, kao i u želji da naša deca udišu čist vazduh, poručuju kragujevački ekolozi.

EKgO je ekološka organizacija koja je do sada u Kragujevcu realizovala više akcija čišćenja i od početka je uključena u sve ekološke proteste sa željom da svojim angažmanom doprinesu da naša životna sredina bude zdravija i čistija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari