Protest građana u centru Bujanovca zbog nestašice vode 1Foto: http://bujanovac.rs/

Nekoliko stotina građana iz srpskih sela Rakovac, Lopardince i Žuželjica okupilo se u centru Bujanovca ispred zgrade Skupštine opštine.

– Zahtevamo da nam se obrati predsednik opštine Nagip Arifi jer je on valjda predsednik i ovim građanima – poručio je okupljenima predsednik MZ Božinjevac Dalibor Tasić.

Građani su ispred zgrade došli i traktorima pa se saobraćaj u centru grada odvija sa prekidima.

Okupljeni su odbili poziv šefa kabineta predsednika opštine Sali Salihija, da delegacija građana ode na sastanak sa predsednikom opštine, a odbijen je i predlog direktora JP Komunalac da se razgovor organizuje u zgradi Doma kulture.

Do protesta koji je juče najavljen došlo je nakon višednevnih restrikcija vode, kao i konstantnog požara na lokalnoj deponiji za odlaganje smeća, što je zakomplikovalo epidemiološku situaciju.

Arifi obećao normalizaciju vodosnabevanja u bujanovačkoj opštini

„Očekujem nakon sanacije havarije u selu Lopardincu, kao i nakon priključenja struje pumpnoj stanici u Božinjevcu, normalizaciju u vodosnadbevanju srpskih sela na području opštine Bujanovac“, rekao je u razgovoru sa nezadovoljnim građanima srpske nacionalnosti predsednik Opštine Bujanovac, na sastanku u sali Doma kulture.

On je upozorio da i dalje „ima neodgovornih građana koji ne poštuju preporuke o ograničenoj potrošnji vode zalivajući svoje plastenike zbog čega su uvedene petočasovne restrikcije u vodo snadbevanju“.

Nezadovoljni stanjem u snadbevanju vodom danas pre podne ispred zgrade SO Bujanovac, meštani srpskih sela Božinjevac, Rakovac, Lopardince, Žuželjica i Levosoje traktorima su blokirali saobraćaj zahtevajući da razgovaraju sa predsednikom lokalne samouprave.

U Bujanovcu postoji i problem sa lokalnom deponijom za odlaganje smeća koja se nalazi u višednevnom požaru, što je kako navode građani, dovelo do pogoršanja kvaliteta vazduha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari