Protest na Savskom nasipu: Ćuta pocepao dozvolu za radove, građani izviždali gradskog urbanistu

Ostavite komentar


  1. zivim u bloku 70. duboko se protivim neplanskoj i nezakonitoj gradnji. nije mi jasno sta se ovde desava. samo vicu jedni na druge. kako to cev koja prolazi kroz nasip moze da ugrozi integritet nasipa, zivote i imovinu ljudi? da se razumemo ja bih voleo da se skoro svi splavovi sruse, pa da se naprave eventualno novi koji ce da lice na nesto. i da se sava ne zagadjuje. ali ne razumem argumente i zahteve gradjana koji protestuju. ne kazem da nisu u pravu. samo kazem da ne razumem. „ima dokaza“. kojih dokaza? „ugrozavaju imovinu i zivote“. kako tacno ugrozavaju imovinu i zivote? tako sto ce da prodje cev? tesko da ce od toga neko da pogine ili da se potopi nasip. „ne radi se po zakonu“. objasnite. ako je cuta pocepao dozvolu, zasto? je l to lazna dozvola?

  2. Dr Šapić je najavio “licitaciju“ za tideset splavova. Licitaciju-ko da više!? Zna se ko danas ima para i interes, licitacijom ćemo možda dobiti “obalu crvenih fenjera“, kockarnica i kladionica! Od gradskih vizionara i Gradskog urbaniste očekujem, da uz odobrenje gradjana definišu kakve sadržaje predlažu na obali, da definišu namenu tih trideset splavova, pa da onda licitacijom izaberu investitore koji su spremni da te obaveze realizuju.

  3. Doticni nije politicar, ali njegovi argumenti nisu iz njegove struke vec argumenti iz oblasti upravnog postupka. To je znak da urbanista nema nista strucno da izjavi na ovu temuni da se radi o politickoj odluci. Problem je nepostojanje dijaloga vlasti i gradjana – ovo je moralo na javnu raspravu, gradjani su morali da se pitaju!!! Beograd nije nicija prcija i ne smemo dozvoliti samovolju!!!

  4. Molim gore potpisanog Kokija da dođe do kampa na keju. Objasniću mu detaljno ,kako su hteli da ugroze građane i imovinu i zašto kažemo da je ovo Obrenovac 2. Cvijo Babić je sve razumeo ali on se ne pita . I sada smo u mat poziciji..

Ostavite komentar


Društvo

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1 10

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da otkriju i kazne odgovorne za pretnje upućene novinarima N1 posle objavljivanja teksta o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SAD povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.