Protest Pravda za Tamaru Milić u petak 23. avgusta u Kruševcu 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Protestni skup „Pravda za Tamaru Milić“ održaće se u petak, 23. avgusta u 17 sati, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu.

Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš.

Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

„Inicijativa za organizaciju skupa je pokrenuta preko Fejsbuka i grupe ‘Pravda za Tamaru Milić’. Građani su zahtevali da se organizuje protest jer žele da javno iskažu nezadovoljstvo radom zdravstvenih ustanova i Opšte bolnice Kruševac. Očekujemo prisustvo oko 3.000 građana”, kazala nam je Jelena Ilić, jedna od organizatorki skupa.

Organizatori naglašavaju da će na skupu biti izneto nekoliko konkretnih zahteva prema upravi Opšte bolnice Kruševac i ministarstvu zdravlja.

Ovi zahtevi će biti predati nakon protestne šetnje od centra Kruševca do ulaza u Opštu bolnicu.

„U proteklih dvadesetak dana dobili smo veliki broj dopisa od građana koji su imali negativno iskustvo sa lekarima u Kruševcu. Mnogi se plaše da ta svoja iskustva podele sa drugima zbog straha. Mi smo svesni da ne možemo da tražimo oduzimanje licenci pojedinim lekarima i slične stvari ali želimo da skrenemo pažnju na njihove greške koje naše prijatelje i rođake koštaju života”, dodaje Jelena Ilić.

Kako saznajemo, inspekcija ministarstva zdravlja Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac i proveravala postupak lečenja Tamare Milić, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.