Protest protiv Vučićevog odlikovanja

Vladika Atanasije (Jevtić) vratio panagiju koju mu je patrijarh Irinej darovao u Žiči na centralnoj proslavi osam vekova samostalnosti SPC

Ostavite komentar


  1. Bravo vladiko. Ono sto patrijarh radi nije ni u interesu vernika, ni Srbije, ni SPC. Vi vladiko i oni u SPC koji misle kao Vi su ono sto nama vernicima vraca veru.

  2. Stvarno me interesuje , da li je gospodin Gavrilović koji je sada na funkciji Patrijarha, bio član saveza komunista?? U međuvremenu, kada je bio napustio sveštenićke redove.

  3. Gospodo iz lista Danas koristite svaku priliku da opravdate nove koje dobijate od Djilasa objavljivanjem narucenih tekstova

    1. Dobro zapazanje Bato, ali nisu svi pametni pa da razmisljaju svojom glavom i donesu pametne i mudre odluke, kao sto to ti radis.

      1. Kamentar Bate govori suprotno od tvoje konstataciju? Pamet i mudrost su mu slaba tacka?

    2. Nisam član redakcijskog kolegijuma, nikad u svojoj naučnoj karijeri nisam pisala naručene tekstove, pa ni one pilitičke prirode, nisam član redakcijskog kolegijuma nijednog štampanog ili elektronskog medija ali jesam čukununuka jednog vladike i jesam potpisnica peticije ne samo protiv dodele ordena Sv. Save bilo kom predsedniku države, a samim tim i aktuelnom predsedniku Srbije, već i peticije protiv priznavanja plagijata doktorata aktuelnom ministru finansija. Nažalost nema peticija protiv mnogobrojnih nečinjenja aktuelnog saziva Ustavnog suda Srbije i nekih drugih sudova i tužilaštatva u našoj zemlji. Šta vrede peticije kad odlikovani predsednik rešava sve probleme, zaključno sa taksistima; a ima dosta Babića, Stefanovića, Jutki, i „palmi“, „banana“ …

    3. Bravo, živa istina. Nažalost tu su neke i vladike iz Dijaspore koji učestvuju u ovoj igri. Ovaj vladika što vraća dar od patrijarha neka uživa u penziji svojoj, i nije tačno da je to stav većine. Ne, to je stav 7-8 njih

  4. Znam samo jednu stvar: zbog svega ucinjenog , crkva od mene nece vise dobiti ni jedan jedini dinar.

  5. Uz duzno postovanje Njegovog Preosvestenstva,mislim da je ovo vise politikantski,jeftin cin,dok je morala sa obe strane malo.
    Bila bih vrlo srecna i ponosila bih se mojom crkvom da ste ovo uradili nakon Srebrenice ili snimaka onih bosonogih decaka strreljanih u Bosni.
    Neke pouke o prastanju koje ste delili,izgleda da ste zaboravili.
    Nije bitan prezident,ni kajla koju je dobio ili iznudio,ali ni vasa panagija.Vazno je da mozemo da se pogledamo u oci i da cistog obraza stojimo pred svetom.
    Sta tek reci na bedu i jad povodom proslave u Nikeji,gde ste svi moralno ocutali?!

  6. Zašto cenjeni Vladiko,čovek se“ bori kao lav „za svetu srpsku zemlju i kaže:Kosovo nije ni naše ni njihovo,sve u duhu Ustava i Miroslavljevog jevanđelja nad kojima se zakleo?Posvađao je sve što se moglo posvađati sve u duhu jedinstva i sabornosti srpskog naroda?Dovoljno za „orden“.

  7. Atanasije (Zoran) Jevtić može komotno umesto krsta da stavi kukasti, kao i vi u Danasu. Više bi vam priličilo. Dole demokratija i Eu logor

    1. A zašto čitaš Danas? Jesi li svestan kakvu si umotvorinu ovde napisao? Kukasti krst? Ovih dana se obeležavaju masovna streljanja u Kraljevu i Kragujevcu u 2. svetskom ratu. I ti kažeš da je vladiki bilje da simbol tog zla stavi sebi oko vrata? Imaš ki ti mozga uopšte ili ti je važnije da napises bilo kakvu bljuvotinu ne bi li opravdao sendvič?

  8. E ako vam još jednom udjem u te vaše crkve !!! Od mene više ni dinar za sveću nećete dobiti. A verujem i mnogi drugi od gadjenja će vas zaobilaziti.
    Svi ste vi popine samo deo mafijaškog sistema, kroz vekove bili uz svaku vlast. Sram vas bilo izdajnici i kleptomani. Vi obraza nemate.
    Mafijo iz crkve, pa vi se ni ne krstite. Uskoro ćete tog diktatora za sveca živog proglasiti. Ali to tom kleptomanu neće pomoći, on je ipak psihički jako oboleo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.