Protest „Užice protiv nasilja“: Zbog malog broja demonstranata i gužve u saobraćaju izostala protestna šetnja 1Protest u Užicu/Foto: N. Kovačević

Protest „Užice protiv nasilja“ održan je večeras, bez uobičajene protestne šetnje.

Nekoliko desetina građana se okupilo na 20. protestu ispred užičke skupštine, nešto posle 19 časova, kada im je saopšteno da neće biti protestne šetnje, nakon čega su se mirno razišli.

Branko Ilić, voditelj protestnih okupljanja, objasnio je da šetnje nije bilo iz bezbednosnih razloga“.

„Videli ste i sami da je malo ljudi došlo na protest, a u gradu je velika gužva u saobraćaju i zbog toga smo odustali od šetnje“, kazao je za Danas Ilić.

Protest „Užice protiv nasilja“: Zbog malog broja demonstranata i gužve u saobraćaju izostala protestna šetnja 2
Branko Ilić/Foto: N. Kovačević

On je naveo da „mnogi građani u privatnim razgovorima podržavaju proteste, ali se plaše da učestvuju u njima i da javno iskažu svoj stav“.

„Bez obzira na to, naše je da budemo ovde, da budemo čuvari vatre“, poručio je Ilić i kazao da očekuje da će „na protestu u sledeći četvrtak biti dovoljno građana za protestnu šetnju“.

Protest „Užice protiv nasilja“: Zbog malog broja demonstranata i gužve u saobraćaju izostala protestna šetnja 3
Foto: N. Kovačević

Na pitanje Danasa da li će građani Užica organizovano putovati na protest u Beograd u subotu, 23. septembra, po pozivu dela opozicije koji te proteste organizuje, on je rekao da „za sada, o tome nije bilo razgovora“.

„Ostaje još sutra da se o tome razgovara na sastanku Organizacionog odbora užičkih protesta (predstavnici lokalnih odbora Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta, prim. autora)“, objasnio je za Danas Ilić, koji je predstavnik užičkog odbora DS.

Protest „Užice protiv nasilja“: Zbog malog broja demonstranata i gužve u saobraćaju izostala protestna šetnja 4
Foto. N. Kovačević

On je dodao da su „Užičani, pa i oni koji nisu članovi stranaka, prethodnih meseci odlazili na proteste u Beograd, ali samoincijativno“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari