Protest zbog eksproprijacije i referenduma 23. novembra ispred Skupštine Srbije 1Foto: Stanislav Milojković

Skupština slobodne Srbije najavila je protest zbog usvajanja zakona o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji i zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, o čemu će održati konferenciju za novinare u utorak 23. novembra ispred zgrade Narodne Skupštine Srbije u 10 časova.

Kako navode, ovi zakoni pogubni su za sve građane države Srbije budući da predviđaju štetne izmene u pravu i organizovanju referenduma, kao i otimanje imovine građana zarad pogubnih projekata i državnih sporazuma.

Takpđe, naglašavaju da ovi zakoni nisu povezani isključivo sa projektima Rio Tinto i drugih rudarskih kompanija, već i sa svim postojećim i budućim dogovorima države sa kompanijama koji će, zahvaljujući ovim zakonima, omogućiti proglašavanje javnog interesa i eksproprijaciju zemlje građana.

S obzirom da je usvajanje Zakona o eksproprijaciji stavljeno na dnevni red zasedanja skupštine naprasno, kažu u Skupštini slobodne Srbije, bez prethodnih obaveštavanja i diskusija u javnosti, oni su odlučili da pozovu građane na okupljanje ispred zgrade skupštine.

Na ovim protestnim skupovima učestvovaće i govoriće i poljoprivrednici iz naše zemlje, najavljuje SSS.

Kako kažu, najaviće planirani protest u organizaciji Saveza ekoloških organizacija Srbije, a uz podršku Skupštine slobodne Srbije i brojnih organizacija iz cele Srbije, za sredu 24.novembar ispred zgrade predsedništva u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari