Provokativne fotografije Nataše Bekvalac i Sare Jo kao podrška Prajdu: "A, šta je ljubav nego Bog" 1Foto: Screenshot/Instagram/bekvalceva

Nakon zabrane Evroprajda, mnoge javne ličnosti iskazale su podršku LGBT zajednici, a u vezi sa tim oglasila se i pevačica Nataša Bekvalac, razmatrajući religijska načela u opisu slike na kojoj su „razgolićene“ ona i pevačica Sara Jo.

„U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu. No, ni Isus ne kažnjava. Već misli srcem i glavom, i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: ,,Ko nije grešan neka kazni grešnicu”“, napisala je Bekvalac.

Pevačica je istakla da je pravo spasenje u pokajanju, a ne u osudi i mržnji, ili zabrani „drugog“.

„Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije. Isus dalje kaže: ,,Budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi!”.Kako smo do toga došli? Da možeš biti zmija i bezazlena u isto vreme? Suština je, izgleda da stradamo i kao mudri i kao bezazleni, ali i kao grešni. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas. Ne u osudi, mržnji, kazni i zabrani drugog“, navela je ona.

Pevačica je takođe dodala da je pitanje zašto ponos  isto pitanje kao i zašto spas.

„Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. A, kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života“, rekla je Bekvalac i dodala da njena filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi.

„A, šta je ljubav nego Bog?“

„Nije kriva Eva, ni zmija, a ni Adam. Zmija uostalom nije žena. Zmija je prerušeni Lucifer koji je za sobom u greh povukao čoveka. Je li Adam čovek? A, Eva? Ko je poverovao zmiji, a ko je zbog tog lakoverstva najviše na Zemlji platio?“ upitala je ona.

Bekvalac je istakla da je možda, ipak, jedini greh negirati ljubav.

„Nego, šta je greh? Nabrajanje deset Božijih zapovesti?“, zaključila je uz poruku „Ipak je sve nas Bog, s ljubavlju, stvorio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari