Rukometaši Priboja u svom debiju u novoj sezoni u Prvoj ligi Srbije osvojili su prve bodove, savladavši kao domaćini ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka rezultatom 20:17. Prvo poluvreme odlikovalo je mnogo oscilacija u igri i promena rezultata, što je posledica veoma podmlađene ekipe i još neuigranog kolektiva, ali su u drugom poluvremenu stvari došle na svoje mesto i pribojska ekipa je prvenstveno dobrom odbranom i brzim kontra napadima srušila rivala i ostvarili pobedu od tri gola razlike.


Prema rečima stratega pribojskih rukometaša Slavoljuba Buca Lakovića, „oscilacije su bile očekivane jer je većina mladih igrača imala ogromnu tremu pred ovaj meč, ali da im ovi bodovi i pobeda ulivaj sigurnost i dodatnu snagu pred mečeve koji predstoje“. Sličnog mišljenja je i Goran Kostelac, strelac pet golova za rukometni klub Priboj, koji očekuje da će iz utakmice u utakmicu njegovi mladi saigrači sticati samopouzdanje, igrati sve bolje i uspeti u zajedničkom cilju, brzom povratku u superligaško društvo, naglasivši da se već u drugom poluvremenu moglo osetiti da ekipa „diše kao jedan“ i da mladi momci zaslužuju sve čestitke kako su izdržali tremu i uspeli da pokažu da se na njih može ozbiljno računati ove sezone.

Kao i uvek, pribojska publika je u solidnom broju propratila ovaj meč i pokazala da je Priboj i dalje grad rukometa, bez obzira na ispadanje iz Superlige i finansijske probleme u kojima se klub i grad nalaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari