Prva škola u mioničkom kraju proslavila 158 godina postojanja 1Foto: www.mionica.rs

Osnovna škola „Milan Rakić” u Mionici proslavila je juče Dan škole, 158. godišnjicu od osnivanja. To je prva škola u mioničkom kraju, piše portal Kolubarske.rs.

Učenici i nastavnici pripremili su sadržajan program prožet muzičkim sadržajem, recitalom u čast pesniku Milanu Rakići i sjajnim izvođenjem odlomka iz dela „Izbiračica” Koste Trifkovića.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

Prva škola u mioničkom kraju proslavila 158 godina postojanja 2
Foto: www.mionica.rs

– Imamo divnu i talentovanu decu. Uživao sam u današnjem programu. Dobro je što smo uspeli da rekonstruišemo i osnovnu i srednju školu. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove. A posebnu važnost daje i spomenik Milanu Rakiću koji smo nedavno otkrili, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica, prenose Kolubarske.

On je naglasio da će lokalna vlast i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u obrazovanje.

Osnovna škola u Mionici danas broji 703 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari