Prvanović: Bujošević odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti 1Slobodan Prvanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Slobodan Prvanović, naučni savetnik Instituta za fiziku i inicijator za promenu uređivačke politike Radio-televizije Srbije (RTS) poručio je direktoru tog javnog servisa Draganu Bujoševiću da je odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti.

„Građani Vas podsećaju da ste u obavezi da poštujete pravo građana da saznaju istinu. Laž nije drugačije mišljenje. Klevete koje objavljujete ne spadaju u slobodu mišljenja“, navodi se u otvorenom pismu Prvanovića Bujoševiću.

Prvanović poručuje Bujoševiću da je „dužan da zaštiti novinare od svakog oblika cenuzre i pritiska“, kao i da se autocenzura smatra kršenjem profesionalnih i etičkih normi.

„Građani Srbije koji plaćaju pretplatu imaju pravo na časnog i odgovornog direktora, a Vi ste izabrali da budete Barbara. Gospodine Bujoševiću, ostaćete upisani velikim slovima u mračni deo istorije sunovrata slobode medija i zloupotrebe profesije“, poručuje Prvanvović Bujoševiću.

„Nije srpski ćutati, gospodine Bujoševiću. Otvorite prozor i pogledajte građane Srbije koji ne kleče kao što to Vi činite“, dodaje se u pismu.

U njemu se tvrdi da Bujošević zloupotrebljava svoj položaj i od njega se traži da se povuče sa mesta koje je „uzurpirao i osramotio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari