„Prvi put sam išao vozom sa 15 i nešto godina, radio sam u nekom kampu u Nemačkoj kao običan radnik“: Zašto Vučić voli vozove?

Ostavite komentar


  1. Pa kako je Mali Alek putovao vozom kad pre njega nije bilo ni pruga, ni vozova, ni bilo čega na zemlji i na nebu. Ja sam na primer prvi put putovala vozom od Novog Sada do Beograda, kao beba od deset dana, davne 1958. I ne znam kako je mlađani Alek putovao i to još sam, po Evropi, sa svega petnaest godina, kad ni tada nije bilo ni železničkih stanica, ni pruga ni bilo čega, ni na nebu ni na zemlji.

  2. „radio sam u nekom kampu u Nemačkoj “

    Radio u Nemačkoj, radio u Engleskoj…
    Samo ništa u Srbiji…

  3. Ja sam iz Vojvodine i prvi put sam putovao vozom sa 4-5 godina a stariji sam. Sada sam završio sa vozovima jer su povađene šine koje su išle do Pešte i Beča.

  4. “ једна од најмодернијих железничких мрежа у Европи „, лупи нарцис и остао жив. Можда јадан и није никада сео у један прави европски воз, рецимо један ICE ( иначе су планове Кинези копирали ), којим путујем од Франкфурт на Мајни до Келна брзином од 330 км на час, француски TGV је још бржи, стигли смо из Париза до Бордоа за два сата и пет минута.

  5. Pa ovaj svetski putnik da je ikada putovao vozom video bi da u svim evropskim gradovima postoje tzv. glavne železničke stanice, arhitektonska remek dela, koja nikome ni u Milanu, Frankfurtu, Parizu, Lisabonu ili gde god, nije padalo napamet da izmešta, a kamoli da ruši. Ergo, nije putovao, jezike nije naučio, a u Kinu ide „na taljige“.

  6. Radio u nemackoj sa 15 godina? U nekom kampu? Jeli on stvarno veruje u ovo sto prica? Ucio engleski u nemackoj nije vise london. Recite mu molim te da je u nemackoj zabranjen deciji rad. Ili je ovo najava za novi zakon u srbiji? Posto nam beze radno sposobni. Sprema se Vucic jugend.

  7. Volim vozove, Vucica bas i…
    Prokop stanocu moze da voli samo neko kog su sluzbenim autom dovezli da je otvori kao politicku reklamu, s obzirom da je sa ostalim delovima bgd, i centrom povezana lose,, i da se nalazi u nedodjiji

  8. Pitajte poštovanog predsednika kako je dobio radnu dozvolu za rad u Nemačkoj, isto kao i za raniju priču za rad u Engleskoj? To uopšte nije bila opcija za mlade osamdesetih. Još jedna izmišljotina čoveka bez dana radnog staža. Sledeće će biti da je bio u Japanu i radio kao instruktor kung fua. Što dalje to bolje.

  9. Pa kad već toliko voli vozove, neka krene transibirskom železnicom do Vladivostoka, a dalje može i do Kolime.

  10. Зна он добро како га народ исмејава, али то за једног нарциса није казна, то је његова победа, мисли он. “ Једна од најмодернијих железничких мрежа у Европи“, лупи и остаде жив. Ко зна, можда никад није сео у прави воз, ишао сам немачким ICE возом од Франкфурта на Мајни до Келна са 335 км на час, може само да сања о томе, као и са француским TGV сам стигао из Париса до Бордоа са 2 сата и 5 минута. Тишина, без клацкања, чисто као у болници.

  11. Ovaj više ne zna gde bije. Čuj, sa 15 radio u Nemačkoj?!
    Da nije jadno, bilo bi smešno…

  12. Boze sacuvaj kakvi su to roditelji kad im dete u 15 godina luta po svetu

  13. To ti je priča za južnu prugu.Koga bre ti lažeš? Tvoja deca nisu ušla ni u tramvaj a kamoli u voz. Nacrtaj mi kako da stignem vlaknom do Budimpešta. Lažov!

Ostavite komentar


Društvo

Dačić: MUP je pouzdan partner Interpola 8

Dačić: MUP je pouzdan partner Interpola

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom, koji je predočio da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji i dobar primer po svim elementima rada Interpola, saopšteno je resornog ministarstva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.