Prvi upisni rok na Beogradskom univerzitetu počinje 22. juna 1

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je na današnjoj elektronskoj sednici politiku upisa studenata za narednu školsku godinu, u kojoj je predviđeno da prvi upisni rok na fakultete UB počne 22. juna.

Kandidati će imati rok do 25. juna da se prijave i predaju dokumenta, održavanje prijemnih ispita je planirano od  27. juna do 1. jula, a najkasnije 4. jula do 16 časova fakulteti treba da objave preliminarne rang liste.

Univerzitet će do 11. jula objaviti konačne rang liste po studijskim programima koje su osnov za upis, a primljeni kandidati će se upisivati od 11. do 15. jula.

Prorektor za nastavu UB Dejan Filipović je rekao da će odluka o raspisivanju konkursa za upis nove generacije studenata biti doneta na aprilskoj sednici Senata, a zvaničan konkurs za upis biće objavljen do 1. maja.

Fakulteti treba da do 1. februara dostave Univerzitetu podatke o studijskim programima za koje se raspisuje konkurs, broj studenata i visinu školarine.

Filipović je napomenuo da će Univerzitet raspisati konkurs za upis studenata u školsku 2022/23. godinu samo za studijske programe koji u trenutku raspisivanja budu akreditovani.

Na Univerzitetu u Beogradu je, u ovom trenutku, akreditovano 352 studijska programa na sva tri nivoa studija, za ukupno 27.824 studenata.

– Broj studenata koji se upisuje na studijske programe mora biti u skladu sa Odlukom o akreditaciji i ne može biti veći, a fakulteti mogu predložiti upis manjeg broja studenata ako iz nekog razloga procene da za to postoji razlog – kazao je Filipović.

Senat je na današnjoj sednici verifikovao mandate dvojici novih dekana  – Dejanu Gvozdiću, koji će u naredne tri školske godine biti na čelu Elektrotehničkog fakuleta i Branku Stajiću, dekanu Šumarskog fakulteta.

Rektor UN Vladan Đokić je rekao da se o ovoj tački dnevnog reda ne glasa, već da članovi Senata samo primaju k znanju ovu informaciju.

Rektor nije obrazlagao kako se završio spor povodom izbora dekana Šumarskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari