PSG: Apelacioni sud i ceo državni aparat stali u odbranu Miloševićevog režima 1Foto: GrO PSG Kragujevac

Odluka Apelacionog suda da Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić budu oslobođeni u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije je nova potvrda da se ceo državni aparat i sve grane vlasti koriste za odbranu režima Slobodana Miloševića, saopštio je danas Pokret slobodnih građana (PSG).

PSG smatra da se režim koji je sada na vlasti „ne razlikuje ni po čemu od režima iz devedesetih, ni u pogledu ljudi koji ga predstavljaju, ni metodama upravljanja državom, i da zbog toga sva ubistva novinara iz tog perioda ostaju do daljnjeg nerešena“.

„Ovakvim presudama šalje se poruka svim pripadnicima sadašnjeg režima da će biti zaštićeni ma šta radili za korist vladajuće stranke.

Takođe, ovakvom odlukom poništavaju se sve žrtve borbe za demokratiju i demokratsku Srbiju, a trijumfuje mračna, duboka država nastala devedesetih koja nas nikada nije napustila i sve vreme tražila priliku da trijumfuje nad demokratskim promenama posle 2000. godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, bez obzira na jasne dokaze i potpuno poništavanje alibija glavnooptuženih, „Apelacioni sud našao način da oslobodi pripadnike Službe državne bezbednosti koji su ubistvo počinili, kao i njihove nalogodavce, koji su prvostepeno bili osuđeni“.

PSG ističe da neće dozvoliti da ovakvi slučajevi budu zaboravljeni, kao ni odgovorni za donošenje odluka kojima se direktno narušava pravda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari