PSG podržao štrajk u beogradskom Centru za socijalni rad 1Foto: Miroslav Dragojevic

Pokret slobodnih građana (PSG) podržao je danas štrajk zaposlenih u Gradskom centru za socijalni rad Beograda i ocenio da država nikako ne bi smela da štedi u tom segmentu, koji brine o najugroženijim kategorijama stanovništva, dok se s druge strane „novac rasipa na jarbole i novogodišnju rasvetu“.

„Jaka socijalna zaštita i briga o svakom građaninu Srbije morala bi biti osnova svake državne uprave, a naprednjačka vlast, nasuprot tome, vodi brigu samo o svojim partijskim kadrovima. Da li je cilj države da socijalni radnici postanu i sami socijalni slučajevi kako bi bolje razumeli populaciju sa kojom rade?“, navodi se u saopštenju PSG.

Ta organizacija je ocenila da zaposleni u tom centru rade u očajnim uslovima jer zbog zabrane zapošljavanja na jednog radnika dolazi i po 300 predmeta, što je nemoguće obraditi.

„Zaposleni smatraju da saopštenje Ministarstva rada kako će im biti isplaćena sva zaostala dugovanja nije odgovor na mnogo značajniji razlog štrajka zbog koga je rad sa građanima ugrožen. PSG upozorava Ministarstvo za rad da su socijalni radnici osobe koje se brinu o najugroženijim kategorijama stanovništva i da država nikako ne bi smela da štedi u tom segmentu, dok se s druge strane novac rasipa na jarbole i novogodišnju rasvetu“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari