PSG traži da DRI utvrdi zbog čega Beograd na vodi posluje sa gubitkom 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Pokret slobodnih građana (PSG) zahteva od Državne revizorske institucije hitnu reviziju poslovanja svih firmi povezanih sa izgradnjom Beograda na vodi, kako bi se utvrdilo da li je gubitak nastao 2020. godine u iznosu od 18 miliona evra planiran, ili je, kako su naveli u saopštenju „Srbija dobila novog gubitaša čije će poslovanje pokrivati iz budžeta“.

„Očigledno je da ovaj projekat ni izbliza ne donosi Srbiji ono što je vladajuća SNS obećavala 2015. godine kada je gradnja započeta, a to su više hiljada novih radnih mesta i ukupan profit veći od tri milijarde evra. Umesto toga imamo ogromna ulaganja u infrastrukturu, kolaps u saobraćaju u tom delu grada i sada na kraju i poslovanje u minusu“, naveo je PSG.

U saopštenju se dodaje da u tom Pokretu ne zaboravljaju ni bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici 2016. godine, za koje do danas nije utvrđeno ko je naredio i sproveo.

„Pokret slobodnih građana smatra da je ovo manir vlasti SNS koja u svakom poslu kog se dohvati obećava milione zarade, a u stvari na kraju građani plaćaju njihove malverzacije i gubitke“, naveo je PSG uz podsećanje na najveće gubitke sa Železarom u Smederevu, Er Srbijom kojoj država svake godine uplaćuje desetine miliona evra i Aerodromom Nikola Tesla čiji se gubici takođe pokrivaju budžetom.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.