PSG: Trg republike je postao simbol korupcionaške vlasti SNS 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Odbornik Pokreta slobodnih građana (PSG) u Skupštini grada Beograda Stefan Simić ocenio je danas da je Trg republike, umesto centralnog gradskog trga, postao simbol korupcionaške vlasti Srpske napredne stranke (SNS) i suština njihovih građevinskih poduhvata.

Simić je u pisanoj izjavi naveo da su radovi na Trgu republike, koji su još na početku 2019. godine probili rokove i koštali za sada više od osam miliona evra, morali treći put na popravku.

Najgore je to što verovatno nije kraj radovima i zatvaranjima, naveo je Simić, saopštio PSG.

Pozivajući se ocene stručnjaka, Simić je naveo da kolovozna traka nije urađena kako treba, pa nije pitanje da li će, već kada će se čuvene „večne granitne kocke“ menjati za asfalt na celom potezu preko Trga, koji je tek u nešto boljem stanju od onih gde su sada zamenjene.

Simić je upitao da li bi kompanija Štrabag, koja je bila glavni izvođač radova, ikada dobila posao u Austriji nakon takvih radova, kao što dobija u Srbiji.

„Građani Beograda su jasno rekli da oni ne žele vlast SNS, niti žele da njihove nesposobne firme i dalje rasturaju naš grad. Međutim, osim što kradu novac na propalim projektima i tenderima, pokrali su i izbore 17. decembra, i na taj način odložili svoj neminovni silazak s vlasti“, naveo je Simić, dodajući da nakon izglasavanja rezolucije Evropskog parlamenta, tu činjenicu više ne mogu da sakriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari