Psihološko savetovalište na portalu Danasa: Vi pitate, Marko Jovašević odgovara

Narednih šest meseci svi čitaoci moći će da pitaju psihoterapeuta sve što ih muči tokom pandemije

Ostavite komentar


    1. Svako savetovaliste je dobrodoslo narocito kad je besplatno, probajte I Vi nesto tog tipa mozda Vam se vrati. Hvala Danasu I Dr Jovasevic na ovoj akciji.

  1. ako ovaj rezim opstane jos 3 meseca moracete i psihijatra da angazujete da odgovara na pitanja

  2. Ovo je odlicna ideja! Bravo za Danas i hvala dr Jovasevicu. Nekad pomaze samo kad covek stavi svoju muku na papir i verbalizuje sta ga muci. Jako potrebno svima danas. Samo nastavite.

  3. Htedoh da objavimo moj problem sa anksioznošću, kad ono već ima ljudi koji pate kao ja. Hvala na divnim odgovorima, ovo zaista treba napaćenoj naciji.

  4. Saveza društava psihoterapeuta Srbije preko projekta “Podrška psihoterapeuta” pruza besplatne 20-minutne razgovore pogodjenima korona virusom, onlajn ili telefonom. Izguglajte, sumnjam da ce mi i ovo objaviti…

  5. HVALA DANASU ZA OVU POMOC NARODU!!! BAS ME POTRESLA PRICA ZENE KOJA STRAHUJE DA CE SE ZARAZITI U PREVOZU A IMA MALU DECU. ZATO BI TREBALO OVI POLITICARI DA SLUSAJU LEKARE I MALO ZATVORE SVE STO SE MOZE ZATVORITI VOZILA DEZIFIKOVATI CESTO I PUSTITI VISE VOZILA U SAOBRACAJ.

  6. Evo pitanje:
    Poznato je da placebo efekat predstavlja znacajan deo svake terapije.
    U epidemiji bolesti od koje umire ispod 1% obolelih gradjani su konstantno zastrasivani, a efekti bolesti preuvelicani.
    Da li ovde postoji element krivicnog dela ‘ubistvo sa predumisljajem’?
    Zasto udruzenja psihologa i psihijatara ne reaguju nego cute?

  7. Zašto objavljujete pitanja i odgovore koje ne štite anonimnost?
    To nije u redu.

  8. Poštovani,
    Najlepši sam i najpametniji od sve dece. Svima pomažem i dajem koliko kome treba, gradim puteve i bolnice, pomeram brda, koritim reke, a kada sportistima ne ide, dajem golove. Vakcinišem se i za sebe i za druge, kupujem respiratore i kad treba i kad ne treba, ali uprkos svemu ne vole me dovoljno. Da li je sa mnom sve u redu i zašto me ne vole? Zaaaaštoooooo…?
    Dozvoljavam da objavite moje pitanje.

  9. Moje poštovanje,
    Imam samo jedno pitanje. Naime, da li osoba koja je dugo vremena pila lekove za smirenje, ustvari da bi spavala i pokušava da preuzme svoj život u svoje ruke, želi izaći iz terapije lekovima za spavanje, jednostavno ne može.
    Mora li takva osoba mimo svoje volje piti i dalje te ni malo bezazlene lekove, jer ne može ni postepeno da smanjuje količinu tih lekova, na duže vreme ipak se mora vratiti punoj terapiji inače nema spavanja, ni odmora za naredni dan.
    Da li postoji ipak neka šansa za te ljude da ponovo spavaju bez lekova? Hvala

  10. Dobar dan,treba nam mala pomoc.
    Imamo u toku 24h nekih 2 don3 puta dnevno napad straha.
    Kakav strah?
    Strah koji nas dobodi do raznih misli bas bas raznih i treba nam pomoc dali je ankioznost ili nesto slicno

  11. Ja imam 34 godine I plasim se svakakvih bolesti I plasim se da idem kod doktora

  12. Postovani doktore.
    imam pitanje koje me muci vec jedno 3 mjeseca
    sve bude normalno i osjecam se odlicno ali kao da dodje neka faza kada izadjem napolje vani s drustvom samo se odjednom izgubim sve sam svjestan i gdje sam i sta sam al se to nekako kao da se izgubi u glavi to mi se ne desava stalno nego nekad u nekim situacijama iznenadn.
    hvala i volio bih kad bih mi odgovorili.
    pozdrav.

  13. Poštovanje, imam česte promene raspoloženja, kajanje(šta god da je u pitanju)konstantno analiziranje svega i svačega. Sve bih promenila ,pa onda ne . Pa sto sam to tada ili sada uradila ,ili sto sam rekla ili bila gruba. (Življenje u prošlosti)
    Sta ako ovaj pomisli ,kako ce protumaciti. Samopouzdanje nisko
    Iako imam poprilično lep život ,izuzetno me remeti sve ovo gore navedeno.
    Isla sam kod psihijatra i psihologa. Pomogli su mi u potpunosti 2 god ter,pa 2 god nisam pila i postepeno odvikavanje ,naravno. Uz konsultaciju sa psihjatrom. Posle velikog stresa sept meseca ponovo sam katastrofa
    Inače ne smme kod kuće da prespavam sama strah da će neko ući ,sta ako se trgnem a neko sedi u sobi i td.
    Koji je Vaš savet
    Srdačan pozdrav

  14. Ziveo sam sa zenom i rastao se ona bila trudna i porodila se sve u najboljem redu beba ima 2 meseca tuzila za elementaciju i dobila starateljdtvo nad bebom mene zanima ona se leci kod psihijatra i pije livotril od 20 mg. I Verapamil dali ona moze da odgaja deta nrznam u kuju grupu nestabilnosti spada.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.