Psihološku pomoć moguće zatražiti u Domu zdravlja Novi Sad 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da su njihove službe za prevenciju i rad sa najmlađima u svrhu psihološke pomoći i osnaživanja na raspolaganju svima kojima je ta pomoć potrebna.

„Savetovalište za mlade koje sledeće godine obeležava 20 godina rada, Razvojno savetovalište, predavači u okviru Škole roditeljstva i Škole za bake i deke, psiholozi, kao i psihijatri na raspolaganju su svima kojima je potrebna takva vrsta pomoći“, saopštili su iz te ustanove.

Kako se precizira, Savetovalište je osnovano s ciljem prevencije rizičnih ponašanja kod mladih uzrasta od 7 do 19 godina.

Njegov rad se zasniva „na osnovnim principima primarne prevencije“, u prvom redu vaspitno-edukativnom radu, promotivnim aktivnostima usmerenim ka unapređenju zdravlja adolescenata, sticanju veština za uspostavljanje lične odgovornosti za sopstveno zdravlje, piše u saopštenju.

Podseća se da u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece radi i Razvojno savetovalište čija osnovna delatnost jeste praćenje, podsticanje i unapređenje mentalnog i govorno-jezičkog razvoja dece.

„Dovoljno je da roditelj/staratelj razgovara sa izabranim pedijatrom koji će ga uputiti u način rada savetovališta“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari