PU Kragujevac: Smanjen broj krivičnih dela, povećan procenat rasvetljenih 1Foto: Saobraćajna policija MUP

U prvih pet meseci ove godine broj krivičnih dela na teritoriji Policijske uprave Kragujevac smanjen je u odnosu na isti period 2018. godine sa 819 na 747, pri čemu je rasvetljeno 62 odsto krivičnih dela u odnosu na 54 odsto prošle godine, rečeno je danas na predstavljanju rezultata rada te policijske uprave.

Načelnica Policijske uprave u Kragujevcu Jasmina Rajković rekla je novinarima da su najznačajniji uspesi od početka godine zaplena 102 kilograma marihuane na području Aranđelovca i hapšenje zbog 20 krađa u Aranđelovcu, Topoli, Mladenovcu i Sopotu.

Ona je ocenila da je na smanjenje broja izvršenih krivičnih dela u odnosu na prvih pet meseci 2018. godine uticala prevencija, dodaući da je u Kragujevcu policija „prisutna na svim mestima“.

„Najviše je smanjen broj krađa, koje i najviše opterećuju građane. Dobrom analizom, određene su kritične tačke u gradu. Kako su prepoznata mesta gde se vrše krivična dela i prekršaji sa elementima nasilja u blizini ugostiteljskih objekata ili u samim objektima, tako su prepoznate i lokacije gde se vrše imovinska krivična dela i na njih su usmereni policajci što je dalo odlične rezultate“, rekla je načelnica Policijske uprave Kragujevac.

Po njenim rečima, prioriteti u radu MUP-a su smanjenje krivičnih dela i prekršaja sa elementima nasilja, povećanje broja zaplene narkotika i suzbijanje trgovine drogom, i povećanje zaplene akcizne robe.

Upitana kako vidi saradnju sa medijima, Jasmina Rajković je rekla da očekuje pre svega partnerski odnos ali i prijateljski, „čak do te mere da jedni drugima budu na usluzi“.

Dodala je da smatra da ima puno prostora za unapređenje te saradnje.

Policijska uprava Kragujevac ima oko 1.000 zaposlenih, a pored tog grada obuhvata i stanice u Aranđelovcu, Topoli, Rači, Batočini, Lapovu i Kniću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari