Puštena na slobodu dvojica aktivista iz Majdanpeka, Bežinarević zahteva da se puste svi 1Foto: 1 od 5 miliona

Odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević izjavio je da su na slobodu puštena dvojica aktivista od četvorice uhapšenih u Majdanpeku koja su štitila planinu Staricu od rušenja i zatražio da se puste svi.

„Pitamo institucije zašto nisu svi pušteni? Sraman je način na koji je država Srbija izvršila progon svojih građana kako bi zaštitila privatni interes kineske kompanije Ziđin. Mi ovim putem zahtevamo momentalno puštanje Mladena Vladića i Vladimira Božića iz zatvora“, poručio je Bežinarević u pisanoj izjavi.

On je dodao i da ni nisu počenili ni jedno krivično delo već su štitili interese svojih sugrađana i svoje države.

„Ukoliko je to zločin, onda smo i svi mi krivi“, dodao je Bežinarević.

Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili V. B. (43), I. Đ. (35) i M. S. (31) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kako je navedeno u saopštenju Policijska uprava Bor.

Ova trojivca aktivista uhapšena su krajem septembra, a 6. oktobra se aktivista M.V. iz Majdanpeka za kojim je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu i njemu je određen pritovr do 30 dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari