Putevi Srbije: U prvih 48 sati 15.529 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu Pakovraće 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu „Pakovraće“ prošlo je 15.529 vozila dok je kroz naplatnu stanicu „Preljina“ prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8% manje u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Nova naplatna stanica „Pakovraće“ izgrađena je u sklopu petlje kod mesta Pakovraće, ima šest saobraćajnih traka u okviru kojih se nalaze zasebne trake za prolaz vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine.

Svi učesnici u saobraćaju će deonicu od Preljine do Pakovraća koristiti besplatno, odnosno, cena putarine za one koji se isključuju na naplatnoj stanici „Pakovraće“ biće ista kao do naplatne stanice „Preljina“.

„Puštanjem u saobraćaj nove deonice autoputa ‘Miloš Veliki’ smanjiće se gužve na obilaznici oko Čačka, jer će svi učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu koristiti novu naplatnu stanicu, dok će svi koji se kreću ka Čačku, birati jednu od ove dve naplatne stanice“, saopšteno je iz JP Putevi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari