Putin odlikovao Miloša Bikovića 1Foto: Youtube/RT

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je srpskom glumcu Milošu Bikoviću nagradu „Medalja Puškina“.

Na Dan narodnog jedinstva Rusije, kako prenosi RTS, uručene su državne nagrade, između ostalog, srpskom glumcu Milošu Bikoviću i gradonačelniku glavnog grada Hrvatske Milanu Bandiću. Ceremonija uručenja medalja i svečani prijem upriličeni su u Velikom kremaljskom dvorcu.

Biković se na ruskom jeziku zahvalio ruskom predsedniku Putinu i čestitao Dan narodnog jedinstva. „Medalja Puškina“ ustanovljena je 1999. godine i dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti, za veliku ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje kultura i nacija.

Putin na ovaj praznik tradicionalno uručuje priznanja za doprinos u jačanju jedinstva ruske nacije, a nagrade dobijaju i strani državljani za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i međusobnog razumevanja među narodima, očuvanju i promociji ruskog jezika u inostranstvu. Dan narodnog jedinstva obeležava se 4. novembra od 2005. godine, kao pomen na događaje iz 1612. godine, kada su ustanici predvođeni Kuzmom Minjinom i Dmitrijem Požarskim oslobodili Moskvu od poljskih osvajača, navodi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.