PzP traži na uvid ugovor za garaže u centru Novog Sada 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO

Pokret za preokret (PzP) ocenio je danas se četiri garaže u centru Novog Sada grade na štetu građana i da gradska vlast treba javnosti da da na uvid ugovor između Grada Novog Sada i koncesionara „Javne garaže“ o izgradnji tih garaža.

Reč je o tri podzemne garaže u Ulici Modene, kod zgrade Pokrajinske vlade i na Trgu republike i garaži na uglu Uspenske i Šafarikove ulice.

PzP je zatražio informaciju da li su „Javne garaže“, čiji su osnivači „Best in Parking“ iz Beča – Holding AG i „Inobačka“ iz Novog Sada uslovili da postojeća javna parking mesta u ulicama u centru budu nedostupna za parkiranje, osim vlasnicima nekretnina u centru.

„Nove garaže, ukoliko okolna javna parking mesta budu nedostupna svim gađanima, neće biti dovoljne za Novi Sad. Sporne su i lokacije novih garaža, jer se prema savremenim trendovima urbanizma, kojima se brine o kvalitetu života građana, garaže ne grade u centru grada“, navedeno je u saopštenju.

Pokret je takođe upitao zašto su gradske vlasti odnedavno omogućile da počne naplata parkinga ispred državnih ustanova, kao što su domovi zdravlja, koji su potrebni zaposlenima i pacijentima.

„Da li se na taj način nadoknađuje budući gubitak Parking servisa zbog izgradnje javnih garaža? Ako je to tačno onda se izgradnja javnih garaža pravi na štetu građana Novog Sada“, ocenio je PzP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari