Rad Poreske kontrole u Vranju: Inspektori zatvorili restoran brze hrane a gazda prijavio kolektivni godišnji odmor 1Foto: Vojkan Ristić

Rešenjem inspektora Poreske uprave zbog nepoštovanja mera u skladu sa Zakonom o poreskim obavezama, inspektori iz Vranja i Niša doneli su Rešenje kojim se zatvara Objekat brze hrane „Roštilj kod Mrkelu“ na glavnoj ulici u Vranju. 

Rešenjem poreskih inspektora objekat je zatvoren do 15.jula, ali se umesto obaveznog rešenja nadležne inspekcije na centralnom delu kioska pojavilo obaveštenje bez pečata i potpisa odgovornog lica (u ovom slučaju Vitomira Nikolića) da je „Objekat zatvoren zbog korišćenja kolektivnog odmora do 15.jula“.

Uvidom na licu mesta, a po pozivima više građana novinar Danasa je na licu mesta bio u prilici da slika ulaz u zatvoreni objekat gde je naređanim stolicama i rešetkama, prikriveno Rešenje poreskih inspektora o zatvaranju objekta zbog nelegalnih radnji.

Rad Poreske kontrole u Vranju: Inspektori zatvorili restoran brze hrane a gazda prijavio kolektivni godišnji odmor 2
Prikrivanje ili dogovor. Foto: Vojkan Ristić
Građani Vranja koji su ovaj slučaj prijavili novinaru Danasa, sumnjaju u „moguću vezu nadležnih organa i vlasnika više restorana u Vranju pod čijim okriljem se nalazi i zatvoreni objekat brze  hrane“.

U pokušaju da proverimo zašto se mimo zakona, a po prijavi građana, prikriva Rešenje Poreske uprave niko od vlasnika restorana nije odgovarao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari