Na pisanje Danasa reagovala Poreska inspekcija u Vranju 1Zatvoreni objekat danas. Foto V. Ristić

Rano jutros inspektori Poreske uprave u Vranju, naložili su nakon jučerašnjeg teksta na portalu Danasa, prekršiocu Vitomiru Nikoliću, da „deblokira javni dokument o poreskom prekršaju i učini ga dostupnim javnosti“.

Na kiosku brze hrane nadležni su postavili javno vidljivu traku i obaveštenje, koje je prethodno vlasnik objekta „Roštilj kod Mrkelu“ prikrio stavljanjem stolica i džakova sa ugljem za roštilj.

– Rešenje o poreskom prekršaju mora biti javno istaknuto, nikako prikriveno, a oštećenje trake i žiga koji su postavili nadležni inspektori je prekršajno delo, o čemu je sačinjen novi zapisnik, pa je za takvo delo moguća dodatna prekršajna kazna – rekao je za Danas, jedan od poreskih inspektora u vranjanskoj filijali.

Na pisanje Danasa reagovala Poreska inspekcija u Vranju 2
Slika re pisanja Danasa. Foto: V. Ristić

Na objektu je i dalje vidljiv, zakonski nelegalno obaveštenje o tome da je objekat navodno zatvoren zbog korišćenja godišnjeg odmora“, što je po oceni sagovornika Danasa iz poreske uprave“ novi prekršaj“.

Objekat brze hrane „Roštilj kod Mrkelu“ na ulazu u Vranje zatvoren je do 14.jula, zbog poreskog prekršaja „rada neprijavljenih radnika“ i nalazi se kako nam je potvrđeno pod „opsežnom finansijskom kontrolu jer radi u sklopu još nekoliko većih ugostiteljskih objekata istog vlasnika koji je nedavno bio povezivan sa slučajem zloupotreba jednog vranjanskog privatnog pekara a od strane Odeljenja za borbu protiv korupcije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari