Sanitarna i veterinarska inspekcija poslate u novosadski restoran zbog sumnje na epidemiju trovanja hranom 1iliustracija Foto: © Ibrahim Boran

Sanitarna inspekcija u saradnji s veterinarskom inspekcijom, hitno i vanredno je kontrolisala restoran „Tortilla casa“ u Tržnom centru „Promenada“ u Novom Sadu zbog sumnje na epidemiju trovanja hranom.

Tokom inspekcijskog nadzora nisu utvrđeni sanitarno-higijenski nedostaci, ali su uzeti uzorci hrane i briseva radi laboratorijskog ispitivanja njihove higijenske ispravnosti, a svi zaposleni u ugostiteljskom objektu upućeni su na vanredne sanitarne preglede, piše portal 021.rs.

Do trovanja hranom u restoranu „Tortilla casa“ u „Promenadi“ došlo je u petak zbog čega se više odraslih i dece javilo na infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine.

Tokom popodneva i večeri primljeno je nekoliko pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije, sa lakšom kliničkom slikom.

Desetak pacijenata se javilo sa simptomima koji odgovaraju trovanju hranom i svi su imali blažu kliničku sliku, a deo je nakon pregleda i dobijene infuzije pušten kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari