Radijatori još hladni u Kikindi, građani upućeni na alternativne vidove grejanja 1Grejanje Foto: M. P.

Daljinsko grejanje još uvek nije startovalo za potrošače u Kikindi, koji se svakim danom pitaju kada će, a profesionalni upravnici zgrada, pa i sami potrošači upućeni su i na alternativne vidove grejanja.

O ovome se govorilo na predavanju pod nazivom „Bezbedno grejanje zimi, bez eksperimenata sa grejanjem u stanu“ koje je za profesionalne upravnike održano u Gradskoj kući a predavači su bili predstavnici preduzeća koje pruža dimničarske uluge u ovom gradu.

Kako je istaknuto, praksa pokazuje da je najčešća greška koja se pravi ta što se ne pregledaju dimnjaci i ne proverava da li je došlo do zapušenja:

“Održavanje dimnjaka bi trebalo da spada u redovno i investiciono održavanje zgrada, međutim, to sve jako dugo niko nije pregledao. Ako potrošači pribegnu drugom vidu grejanja, to može biti nebezbedno“, objansio je Radovan Momčilov, vlasnik preduzeća “SAS energija“ koje održava dimnjake.

Na predavanju se govorilo o bezbednom grejanju, u trenutku kada prestane snabdevanje energentima.

Navedeno je da tek treba sagledati stanje i sakupiti podatke koje zgrade imaju dimnjake i mogućnost da koriste alternativni vid grejanja kada nema postojećeg grejanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari