Na konstitutivnoj Skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Demokratske Stranke Kostolac održanoj prošlog četvrtka za predsednika je izabrana Radinka Mišković, član OO DS Kostolac, odbornik Gradske skupštine Požarevac i član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Pored svih članica Foruma prisustvovali su i gosti – Snežana Krivavčević, potpredsednik Foruma žena DS,Danijela Petrović, potpredsednik Foruma žena GO DS Niš, Milka Rajković, potpredsednik Foruma žena GO DS Niš i Miloš Jeftić predsednik Kluba demokratske omladine.

Polazeći od politike, programa i ciljeva Demokratske stranke, Forum žena kao organizovani oblik delovanja radiće na pokretanju inicijativa koje će afirmisati prava i interese žena u našem društvu, pokretanju novih predloga u akcija sa ciljem poboljšanja položaja žena, a samim tim i afirmacije stranke; aktivno će raditi na upoznavanju svojih članova sa prvima i slobodama koje su predviđene međunarodnim standardima i omogućiti što bržu implementaciju tih prava i sloboda.

Zatim se zalažu za političku edukaciju žena članica Foruma; ravnopravnu zastupljenost žena na mestima odlučivanja; uklanjanju diskriminacije i zalaganje za ostvarivanje pravne i ekonomske zaštite žena u tranziciji.

Kroz različite oblike aktivnosti i kampanje nastojaćemo da se u javnom mnenju, kada se radi o ulozi prava žena, potisnu netolerancija i predrasude; zalaganju na prevenciju i sankcionisanju raznih oblika nasilja nad decom i ženama; saradnji sa političkim, humanitarnim, nevladinim i drugim srodnim nacionalnim i međunarodnim organizacijama.

Članice Foruma ostaće dosledne stranačkim principima i ciljevima u borbi za civilizovano,otvoreno i demokratsko društvo u kome će svim građanima uključujući i žene, biti obezbeđeno dostojanstveno i ravnopravno učešće u svim oblastima života i rada.

Irena Ajdačić portparol OO DS Kostolac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari