Radnici “Vodovoda” u Zaječaru povicima dočekali tehničkog direktora nakon izlaska iz pritvora 1Foto: M. S. / Danas

Desetine radnika jutros je ispred Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” u Zaječaru dočekalo aplauzima bivšeg v.d. direktora, a sadašnjeg tehničkog direktora ove firme Nikolu Šarčevića, koji je tri nedelje proveo u pritvoru u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako su mediji u Zaječaru preneli, radnici su tehničkog direktora, koji je u utorak pušten iz pritvora nakon tri nedelje, dočekali aplauzom i povicima “Nikola, Nikola” i “Vodovod, Vodovod”.

Okupljeni radnici dovezli su mehanizaciju kupljenu od kada je na mesto v.d. direktora postavljen upravo Nikola Šarčević, a pored radnika bio je i sadašnji v.d. direktora Bratislav Stanić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 18. oktobra da je policija uhapsila N. Š. (38), odgovorno lice u JKP Vodovod Zaječar, zbog sumnje da je jednoj firmi isporučivao i naplaćivao pijaću vodu kao tehničku i tako prisvojio oko 35,5 miliona dinara.

Podsećamo, nekoliko dana pre hapšenja, tačnije 14. oktobra, raniju presudu Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog Tomislava Petkovića, kojom je utvrđeno da je u period od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod”, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari