Radnik zaječarskog Vodovoda dobio potvrdu presude za mobing Apelacionog suda u Nišu 1Foto: Printscreen N1

Raniju presudu Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog Tomislava Petkovića, kojom je utvrđeno da je u period od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod”, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.

Utvrđeno je, kako piše u presudi u koju je Danas imao uvid, da je u periodu od 1. januara do 12. novembra 2020. godine, Tomislav Petković pretrpeo zlostavljanje na radu preduzimanjem kontinuiranih onemogućavanja i zabrane rada, izolacijom od drugih zaposlenih i onemogućavanjem sindikalnog rada i angažovanjem tužioca kao poverenika reprezentativnog sindikata “Nezavisnost”.

Ovom presudom Apelacionog suda, JKP “Vodovod” u Zaječaru se obavezuje da prestane sa mobingom, da se izbegne ovakvo ili slično zlostavljanje u budućnosti, tako što je potrebno obezbediti zdravu radnu sredinu.

Pored toga, JKP “Vodovod” je dužan da plati troškove sudskog postupka u vrednosti od 141.000 dinara.

Takođe, sud je kao glavnog krivca za mobing, označio tadašnjeg v.d., a sadašnjeg tehničkog direktora, Nikolu Šarčevića.

Oštećeni Tomislav Petković, kaže za Danas da je zadovoljan prvostepenom odlukom Višeg suda u Zaječaru, ali i potvrdom presude od strane Apelacionog suda.

“Pošto je u toku veći broj sudskih procesa u Vodovodu pred nadležnim sudovima, za sada bih se uzdržao od dodatnih komentara”, kaže Petković.

Godinama su zaposleni u Vodovodu ukazivali na problem zlostavljanja na radu, ali je to prolazilo bez reakcije iz Gradske uprave u Zaječaru.

Situacija se dodatno pogoršala, nakon održanog protesta u letu minule godine, kada su radnici ispred zgrade preduzeća, ukazivali na nepravilnosti u radu Vodovoda.

Šarčević je tada govorio da je u toku politička hajka na njega.

Sa druge strane, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore na upućena pitanja od Nikole Šarčevića, tadašnjeg v.d. direktora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari