Zaječarski odbornik zapretio Vučićem, Anom Brnabić i Vulinom zbog izbora novog v. d. direktora JKP Vodovod 1Foto: M.S.

Na sednici Skupštine grada Zaječara za novog vršioca dužnosti direktora JKP “Vodovod” većinom glasova imenovan je Bratislav Stanić, koji je do sada obavljao dužnost referenta za javne nabavke u gradskoj upravi. Protiv imenovanja glasali i odbornici “Pobede”.

Imenovanje novog v. d. direktora JKP “Vodovod” izazvala je burne rekacijeopozcije, ali i odbornika dr Nenada Ristovića. On je spomenuo šta zakon kaže kada se postavlja v.d direktor i osvrnuo se ko su bili ljudi koji su nekada bili direktori ovog preduzeća.

“Zbog svega šta se dešava u JKP “Vodovodu” Zaječar, nakon sednice Skupštine, obavestiću predsednika Vučića, Anu Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina, zbog osnovanih sumnji o zloupotrebi službenog položaja, trgovine uticajem, ne vršenju svoje dužnosti, podnosim krivične prijave protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, članova gradskog veća, bivšeg v.d. direktora Šarčevića, i članova nadzornog odbora JKP “Vodovod” u Zaječaru”, kazao je Ristović.

Opozicija je kritikovala način na koji se imenuje novi v.d. direktora JKP “Vodovod” u Zaječaru. Dragana Rašić, Miroslav Marinković i Miloš Stojadinović iz političke platforme “Možemo bolje”, kao i Uglješa Đuričković iz Zaokreta i Dejan Krstić, podsećali su na to da je sada već bivšem v.d. direktoru, pre dve godine istekao mandat.

Zaječarski odbornik zapretio Vučićem, Anom Brnabić i Vulinom zbog izbora novog v. d. direktora JKP Vodovod 2
Foto: M.S.

“Zakon lepo kaže da se v.d. direktor može imenovati na period od godinu dana. Bivšem direktoru mandate je istekao pre dve godine. Postavljam pitanje kada je bivšem direktoru istekao mandat? Da li to znači da je bivši direktor dve godine nelegalno vršio dužnost v.d direktora ovog preduzeća? Zbog svega ovog podnećemo tužbu Upravnom sudu”, istakla je Aleksandra Stojanović, odbornica iz redova platforme “Možemo bolje”.

Prema rečima Miroslava Marinkovića, takođe iz platforme “Možemo bolje”, ovo je najvažnija tačka na zasedanju Skupštine Zaječara.

“Ovo je najznačajnije preduzeće u gradu, i sa ovakvim stvarima nema igranja. Najveća šteta u ovom preduzeću su poremećeni međuljudski odnosi. Bivšem direktoru mandat je istekao još pre dve godine. Mi sada imamo raspisan javni konkurs i četiri kandidata, a vi opet birate vršioca dužnosti. Da li mi pravimo svesno štetu našem gradu? Ovo nije odgovorno, nanosi se velika šteta”, kazao je on.

Odbornik Miloš Stojadinović, iz platforme “Možemo bolje”, takođe je kritikovao, način na koji se postavlja novi vršioc dužnosti direktora.

Zaječarski odbornik zapretio Vučićem, Anom Brnabić i Vulinom zbog izbora novog v. d. direktora JKP Vodovod 3
Foto: M.S.

“Mi smo dugo u v.d. stanju, a konkurs za direktora u vodovodu je davno raspisan, ali još uvek ne znamo šta se sa komisijom dešava. Mi imamo samo jednog imenovanog direktora, dok su svi ostali vršioci dužnosti. Ovo danas nije po zakonu. Skupština je trebalo da donese jedan dokument gde je bivši direktor razrešen, a drugi dokument gde je novi imenovan, ali onda je trebalo da u dokumentu stoji da je direktoru mandat istekao 20. marta 2020. godine”, istakao je Stojadinović.

Odbornici su danas doneli odluku o Planu detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane u Malom Izvoru kao i Plan detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane “Solarina” na teritoriji garda.

Na sednici su usvojeni izveštaji o radu i finnasijski izveštaje za prošlu godinu, kao i programi rada i finansijski planovi za ovu godinu Apotekarske ustanove i Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari