Radničke sportske igre 1Foto: Arhiva

Svečanim defileom svih učesnika i ekipa, na gradskom trgu u Čačku otvorene su druge Radničke sportske igre.

Takmičenja u 15 disciplina trajaće do nedelje kada će se održati finalne borbe. Sva nadmetanja odvijaće se na terenima SC “Mladost“. Na igrama će učestvovati 1.504 takmičara i 72 ekipe. To je skoro 400 radnika i 25 ekipa više nego lane.

Najbrojnija ekipa i ove godine je “Unipromet“ sa 110 takmičara. Najmasovnije discipline su atletika sa 650 učesnika i mali fudbal sa 489. Takmičenje će se održati u malom fudbalu, šahu, basketu, rukometu, odbojci, nadvlačenju konopca, stonom tenisu, trčanju na 100m, 400m, štafeti 4×100m, bacanju kugle, skoku udalj, pikadu, badmintonu i obaranju ruku. Već u nedelju kreću takmičenja u odbojci, malom fudbalu, basketu, stonom tenisu i badmintonu. Ova masovna sportska manifestacija prošle godine je u Čačku pokrenuta nakon dugog niza godina.

– Osnovni cilj jeste zbližavanje i druženje Čačanki i Čačana koji su zaposleni u firmama i javnim ustanovama našeg grada. Naravno, da kroz druženje i sportsko nadmetanje jedan od osnovnih ciljeva treba da bude i što masovnije bavljenje sportom sa željom da se ostvare što bolji rezultati, ali prvenstveno da svi zdravo živimo – poručuju organizatori. Prošle godine bilo je više prijavljenih javnih preduzeća i ustanova nego privatnih. Ove godine taj odnos znatno je izbalansiraniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari