Radno vreme prodavnica i pijaca za praznike, 1. i 2. maja 1Foto: Beta/Milan Timotić

Skoro svi uslužni objekti i pijace će za Prvi maj raditi uobičajeno, dok će Uskrs, 2. maj za većinu biti neradan dan.

Sve IDEA, Roda i Mercator prodavnice će 1. maja raditi prema redovnom radnom vremenu, dok će 2. maj biti neradan za većinu njih, uključujući i IDEA online prodavnice.

Ukoliko ste odlučili da praznike provedete na Zlatiboru, Soko Banji, Kopaoniku ili Paliću i 2. maja vam nešto zatreba moći ćete to da nađete u IDEA prodavnicama na ovim lokacijama.

A ukoliko ostajete kod kuće i želite da odmarate bez odlaska u kupovinu, pored prodajnih objekata kompanije Mercator-S, svim kupcima su na raspolaganju i IDEA online prodavnica, dostava u roku od 60 minuta na vašu adresu preko aplikacije GLOVO, kao i usluga Poruči & Pokupi u 24 objekta i 17 gradova širom Srbije.

Prodavnice lanca Lidl radiće skraćeno, do 18 sati u petak, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja, neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom vremenu, saopštia je ova trgovinska kuća.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice Maxi, Mega Maxi, Shop&Go i Tempo imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

„U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno“, naveli su u ovim trgovinama.

Većina beogradskih pijaca neće raditi na Uskrs

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace“ saopštilo je danas da pijace u Beogradu neće raditi u nedelju 2. maja na Uskrs, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi od 6 sati ujutro do 13 sati.

U danima oko Uskrsa, pijace će raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova.

Pošta

Od 30. aprila do 4. maja samo dežurne pošte će raditi.

Radno vreme zdravstvenih ustanova

Gradski zavod za javno zdravlje saopštio je da će tokom predstojećih Uskršnjih i Prvomajskih prazniika 30. (petak) aprila, 01. (subota), 03. (ponedeljak), i 04. (utorak), maja 2021. godine, rad sa korisnicima, obavljati Jedinica za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi) u terminu od 7:15 do 13:00 časova i Prijemnog odelenja, u terminu od 7:00 do 13:00 časova.

Institut Torlak vršiće prijem pacijenata za potrebe COVID19 testiranja i tokom narednih verskih i državnih praznika, odnosno 30.04.2021. godine, 01.05.2021. godine, 03.05.2021. godine i 04.05. 2021. godine u vermenu od 8:00 do 20:00 časova.

Prijem pacijenata za ostale dijagnostičke testove vršiće se samo radnim danima u vremenu od 8 do 15 časova.

Niški Dom zdravlja najavio je da će tokom predstojećih prazničnih dana vakcinalni punkt u centralnom objektu te ustanove raditi uobičajeno, od 8 do 20 časova.

Kako je saopšteno, građani će moći da se vakcinišu bez zakazivanja a dostupne su vakcine Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer i Astra Zeneka.

Tokom predstojećih praznika vakcinalni timovi biće i na terenu u selima, tako da će građani moći da se vakcinišu, ali i da prime drugu dozu cepiva.

JKP “Parking servis”

JKP „Parking servis” tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 4. maja, 2021. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Od srede, 5. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Muzej savremene umetnosti u Beogradu neće raditi tokom videnda

Subota 1. maj i nedelja 2. maj biće neradni dani, dok će Muzej i Salon MSUB raditi na Veliki petak i u ponedeljak 03. maja, od 12 – 20 časova, pa ponovo od srede 5. maja.

Razgledanje prestonice sa vidikovca „Beograđanke“

Posle gotovo četiri decenije, tokom 4. i 5. maja u periodu od 11 do 18 časova, posetiocima će biti omogućeno razgledanje prestonice sa čuvenog vidikovca na 22. spratu Palate Beograd, prve „pametne zgrade“ na ovim prostorima.

Visoka 101 metar, sa 23 sprata i preko četiri decenije postojanja iza sebe, Palata Beograd, i danas je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari