Radojičić: Najvažnije je da sada budemo solidarni i složni

Ostavite komentar


  1. Saucesnik u izvrsenju zlocina *Izbori 2020* je sada saucesnik u zataskavanju zlocina *Izbori 2020*.
    Staljnisticki.
    Partija ubija GUL-ag Srbija.
    Partija je krvik kao i do sada, nikako spasilac.
    Proleteri – cuvajte sebe cuvajte druge.

  2. Da ste doktor i čovek vi bi ostavku podneli.Sad da budemo složni? Što pre izbora niste o tome pričali nego se glumila normalnost.Sad je frka sad da smo složni.Hoćemo li i kad platica bude da budemo solidarni? Jer ja moju pošto nisam na budžetu neću videti jer radim u sektoru usluga a mi zavisimo od prometa, a prometa u panici i pandemiji NEMA.Sram te bilo kvazi gradonačelniče.Ti si doktor koji je učestvovao u ovom haosu, za njih je očekivano to smo svi znali …

  3. „Ukoliko jedna osoba nosi masku, a druga osoba ne, šanse da se druga osoba zarazi su 10 odsto, ali ukoliko obe osobe nose maske šansa da dođe do zaraze je 70 odsto, što je drastično manje.“

    Volela bih da mi neko objasni ovu matematiku. Meni nista nije jasno.

    1. I ja sam to primetio, siguran sam da nije novinarska greška, već je sasvim u maniru SNS-ovaca da se razbacuju brojkama. I siguran sam da to ne rade zato što su blesavi, već ih je izgleda neko poučio
      poučio da da što veće i besmislenije brojke izgovaraju, to im se onih 42% funkcionalno nepismenih više dive.

  4. Gradonacelnik je pristojan covek, retkost u vladajucoj stranci. Ali, ako su maske obavezne, onda je jedini nacin da nas uslovite da nosimo odredjenu vrstu – da nam poklonite vise komada. Ovako ce biti – daj sta das. Taman sam nabavila hirurske jer platnene jednoslojne iz apoteke nisu ni za sta. Umesto uslovljavanja, bolje da grad obezbedi kante u koje cemo odlagati hirurske maske i da ih reciklira. Ali to je malo teze, lakse je usloviti narod.

  5. Gle, naš gradonačelnik, ljubi ga majka, izašao iz senke Gorana Vesića. Ili ga je pak to Goran malo gurnuo u prvi plan. A i kako ne bi, pa Goran je zadužen za Đilasa a sada eto, trebalo bi Beograđane koji masovno nisu izašli na izbore čak i po njihovim zvaničnim, ergo – štelovanim podacima o izlaznosti, pozvati na solidarnost i zajedništvo. Nije nego! I šta kaže gospodin Radoičić? Poziva Beograđane na solidarni, da budemo sa njim i njegovim gazdama „složni u ovako teškim situacijama“. I zašto? Pa zato što tako „pokazujemo zrelost“. Sada treba, veli on „da se konsolidujemo i zajedno rešimo ovu situaciju“.
    Sa kime Radoičiću da budemo solidarni? Sa vama, koji ste lagali, obmanjivali, manipulisali, sa vama koji snosite krivicu za hiljade zaraženih i desetine mrtvih a i za sve one koji će tek biti zazaraženi i koji će tek umreti jer ste pošto-poto morali da imate one nameštene izbore.
    Ne, gospodine Radojičiću, sa vama takvim nema solidarnosti. Ako već spominjete zrelost i odgovornoist onda Radoičiću podnesi ostavku i idi postavljaj svoje kućice za ptičice na ona stabla koje je Goran VEsić zasadio po Beogradu. No, džaba je to tebi govoriti, nemaš ti ni obraza ni morala, nećeš ti dati ostavku. Da si bio častan čovek ne bi se ti ni petljao sa naprednjačko-radikalskim kriminalcima.

  6. dr Zoran Radojičić je znači gradonačelnik Beograda !?

  7. Opet ne smete da zatvorite kockarnice i kladionice koje rade 24 sata u zatvorenom prostoru bez mogućnosti prostorne distance?Čega i koga se bojite?I prošli put ste ih“ zatvorili“samo par dana?

  8. Ko nece ne mora ali ako ga uhvate bez maske bice kaznjen a sto i treba jer ugrozava druge .

  9. Pa ti si vec slozan, sa Vucicem, Vesicem,Dacicem, Brnabom,Vulinom, Martinovicerm, Risticevicem,Djukom „Bizonom“,Zoranom …….itd,itd ! Sta hoces bre vise ??? Budite slozni kao sto i jeste, ko vam brani, ne kukumavci .

  10. Pored Novog Pazara u kome, uprkos najsavremenijoj opremi, uračunavajući i jučerašnju iz Turske, ljudi umiru u velikom broju od KOVID-19, problematičan je i Beograd. Za protekla 3,5 meseca nije se oglasila direktorka gradskog zavoga za javno zdravlje, prof.dr D. Matijević/gradonačelnik Beograda, prof. Z. Radojičić, ministar za telekomunikacije dr R. Ljajić/ premijerka A. Brnabić/ ministar zdravlja dr Z. Lončar, o tačnom broju novozaraženih i umrlih od korona virusa i drugih respiratornih infekcija po beogradskim opštinama, kao i o specifišnosti antiepidemijskih mera u studentskim domovima, gerontološkom centru Bežanijska kosa, ceni preorijentacije Ortopedske bolnice Banjica u privremenu Kovid bolnicu, proređenost pranja ulica uz primenu adekvatnih dezinfekcionih sredstava od strane Javnog komunalnoa preduzeća… A u Nišu je situacija drugačija, i usvojene su 24 preventivne mere u cilju suzbijanja epidemije kovid-19, među kojima je i efikasno i pravovremeno testiranje građana u Institutu za javno zdravlje Niš; roditeljima je preporučuno da, ukoliko imaju uslove za čuvanje dece u domaćinstvu, da ih privremeno ne dovode u predškolsku ustanovu; fizička distanca od dva metra obavezna je i u parkovima, na dečijim igralištima i sportskim otvorenim terenima. Mere će u Nišu važiti od 4. do 19. jula, a u Beogradu ni taj rok nije poznat javnosti, a pitanje je šta je i kome najvažnije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.