Radojičić: U Beogradu 22 igrališta prilagođena deci sa invaliditetom 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da u glavnom gradu postoje 22 igrališta sa posebnim mobilijarom i spravama prilagođenim deci sa invaliditetom i dodao da Grad Beograd vodi socijalno odgovornu politiku u ovoj oblasti i da je u prethodnom periodu realizovano nekoliko značajnih projekata kojima je cilj bio unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Kako se navodi u saopštenju, Radojičić je prilikom otvaranja izložbe „Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet“ na Kalemegdanu izjavio da ta kampanja ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Istakao je da su na izložbi predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta, sa cilje da se predstave oni ljudi koji se tokom života suočavaju sa stigmom i predrasudama zbog svojih različitosti.

„Siguran sam da ćemo ovom izložbom skrenuti pažnju Beograđana, ali i građana ostalih gradova u Srbiji u kojima će gostovati ili je već gostovala ova izložba, na osobe sa invaliditetom, kako bi njihovi uspesi, trud i motivacija, svima postali vidljiviji“, kazao je gradonačelnik.

Kako je kazao, u saradnji sa Unicefom je izgrađeno izgrađeno igralište na Adi Ciganliji koje je u potpunosti prilagođeno deci sa poteškoćama u razvoju ili sa invaliditetom, kao i da je Grad Beograd opredelio ove godine 92 miliona dinara za angažman ličnih pratilaca osoba sa invaliditetom.

U narednih sedam svi zainteresovani Beograđani će moći da pogledaju izložbu postavljenu na samom ulazu na Kalemegdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari