Radomirović: Vlasti odgovara da Politika nema uticaj

Imenovanje novog v.d. glavnog urednika Politike izazvalo nevericu u stručnoj javnosti

Ostavite komentar


  1. Miroslav Bogićević je običan prevarant. Nikada nije imao novac da kupi udeo u Politici. A da je hteo da je ima, hteo je. Hteo je firmu, medij, a bogami i banku. Ali sve je hteo da kupi tuđim novcem. Sad ćuti jer ga Vučić drži matiranog u specijalnom sudu, gde se vodi više postupaka protiv njega. I neka. Ali što silni nevini , prevareni ljudi stradaše zbog Bogićevića? To već nije fer. Totalno.

  2. E vi moji Albunovic je pre 10 godina prvi otkrio da se Kurak ubica Curuvije krije u Tanzaniji. Al se ne pravi pametan po televizijama pa onda nije poznat

    1. Bravo, Jelena. Teza da je „anoniman“ prošla bi im da pišu o dobitniku Oskara popularnosti. Ali, pošto se radi o izboru glavnog urednika najozbiljnijeg lista u Srbiji- priča im je dibidus šuplja.

  3. Kako se ne zna ko je vlasnik. Pa MARKO. Moze da se preziva kako hoce i Albunovic, mada je bilo bolje da je moglo da prezime ovom broju zapocne sa M. Tako je stvarno, mada je to sve nezakonito. Ali tako je.
    Formalno pravno i ja sam jedan od malih, zakonitih vlasnika Politike A.D. koja je vlasnik 50 odsto fantomskog preduzeca, koje izdaje i dnevni list Politika. Ali to je samo zakonski i za budale , koje su kupujuci akcije 1998. Godine, posto je Politika postala akcionarsko drustvo, pomislili da Srbija postaje deo sveta i razvija trziste finansijskih derivata. Pa hajde da kao zaposleni u toj kuci budemo deo savremene ekonomije nase zamlje i isprobamo znanje steceno na univerziteti u praksi. Ali bila je to prevara, i velika zabluda u koju sam upao, kao i mnogo toga u nasoj zemlji.
    Struja, u potpisu Hadzi Antic, koga su u Politici postavili na celnu funkciju Sloba i Mira, da im cuva posed, nije naravno znao da radi posao mada je stvarno hteo, pa se akcionarsko drustvo formiralo kako bi se sakrio gubitak u poslovanju, i EPS, NIS I TELEKOM naplatili potrazivanja od kuce. A, zaposleni, vecina, prevarili kako su nesto dobili i nesto mogli da kupe sto inace nije moglo ranije na slobodnom trzistu. Ni posle 5.oktobra 2000. Nove vlasti nisu rascivijale stvar oko vlasnistva, vec su toboze privatizovali Politiku.Djindjic
    Vlahovic, DOS, Fond za otvoreno drustvo… Prodali su je nemackom VACU ispod svake cene, za pozajmicu od 2,5 miliona nemackih maraka, a samo brend Politike u to vreme zvanicno je procenjen na 37 miliona dojc maraka. Ovi iz Rusije za koje mnogi pogresno misle da su Bogicevici, navodno su dali nesto oko 4,5 miliona evra. I oni ce verovatno da rade do 2024. Godine.
    Te pare naravno niko nije video sem glavnih urednika i direktora Politike. Oni su prikrivali prevaru jer su dobijali debele plate za tiraze koji su vise nego porazavajuci i sramotni. Od 5000 hiljada evra koliko je na primer imala Smajlovicka do 11.000 evra koliko je primao Janicijevic. Dok su novinari radili za 10 puta nizu zaradu. A, pritom tiraz je PADAO I PADAO. Da bi danas doziveo debakl. No tiraz izgleda nije bio botan. Bitno je bilo pranje novca. I s takvom praksom se verovatno nastavlja.
    Dakle nema sumnje ko je uzurpirao vecinski paket akcija Politike A.D. koji je u drzavno vlasnistvu, potom su mali akcionari/zaposleni i bivsi zaposleni/ Pa onda Eps, Nis, Telekom i drugi. Porodica nekadasnjeg predseduka Slobodana Milosevica, njegova supruga i sin i cerka: Marko i Marija. Sve je transparentno samo nema nadleznih sluzbi da se s tim uhvate u kostac. Jer, za cas se svi, tuzioci, sudije policajci prodaju za malo para.
    Preporuka nekoj novoj slobodnoj vlasti: IZVRSITI HITNU NACIONALIZACIJU preduzeca, ustanova i institucija, koje su privatizovane u periodu od 2001. Do 2020. Jer, to nije bila zakonita, vec fingirana privatizacija, radi pranja novca.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.