Radošević (SSP): Ne čudi činjenica da je Beograd ponovo prvi na listi najzagađenijih na svetu 1Beograd Foto: Stanislav Milojković

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna gradska vlast nije uradila „ništa da spreči zagađenje i trovanje građana“ i da zbog toga ne čudi činjenica da je Beograd ponovo bio prvi na listi najzagađenijih gradova na svetu.

„Opet možemo da očekujemo vesti da ne otvaramo prozore, da ne izvodimo decu napolje jer ćemo im ugroziti zdravlje zbog zagađenog vazduha. Ova vlast je jedini krivac što nam umire 7.000 ljudi od zagađenja godišnje u Beogradu“, naveo je u saopštenju predsednik Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu SSP Igor Radošević.

Prema njegovim rečima, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je „zaboravio“ na milion stabala koje je obećao Beogradu, dok je gradonačelnik Zoran Radojičić zagađenje povezao sa klimatskim promenama, što, kako je Radošević ocenio, „nema veze sa istinom.

„Naravno da se problemi ne mogu rešiti za mesec ili dva, kad sve ove godine sedite skrštenih ruku, ne preduzimajući ništa protiv zagađenja. Vaš zamenik Vesić je reklamirao Sadišu koji nigde nije preselio nijedno drvo“, rekao je Radošević.

U saopštenju se navodi da SSP ima Eko plan za Beograd kojim garantuje da će se zakonski regulisati odgovornost za prodavanje lignita koji ispušta kancerogene materije prilikom sagorevanja, kao i da će svaka kompanija u Beogradu morati da radi po ekološkim standardima EU.

„Umesto seče, organizovaćemo pošumljavanje Beograda. Ova vlast je odavno prešla sve granice uništavanja Beograda, ali zagađanje koje direktno pogađa sve građane je nedopustivo i zbog toga će morati da odgovaraju“, ocenio je Radošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari