Radovanović: Nadležni debelo zakasnili sa kovid propusnicama 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je danas da su nadležni u Srbiji „debelo zakasnili“ sa uvođenjem kovid propusnica.

Radovanović je agenciji Beta rekao da su „Ujedinjeni protiv kovida“ tu meru, kao i niz drugih na sprečavanju širenja pandemije, predlagali mnogo ranije ali da ih vlast nije prihvatala.

Prema njegovim rečima, umesto predloga „Ujedinjenih protiv kovida“, vlast je brinula o svom rejtingu i  slušala marketinške agencije.

On je rekao i da se, u međuvremenu Srbija, po broju novozaražnih i umrlih od korona virusa našla među vodećim državama u svetu.

„Sa tim (uvođenjem kovida propusnica) se debelo zakasnilo“, rekao je Radovanović, te dodao da bi, koliko je informisan, Vlada Srbije trebala sutra da potvrdi tu odluku.

Radovanović je podsetio i na niz drugih predloga „Ujedinjenih protiv kovida“, a koja su uključivala i organičenja za svadbe i druga veselja u zatvorenom prostoru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas da će u cilju suzbijanja epidemije korona virusa od subote 23. oktobra biti uvedene kovid propusnice.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, izjavila da će u ugostiteljske objekte od subote, nakon 22.00 sata, moći da uđu samo oni koji imaju validne kovid sertifikate, koji će važiti uz ličnu kartu ili uz neki drugi važeći dokument sa fotografijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari