Radovi na Opštoj bolnici u Novom Pazaru i dalje na čekanju 1Foto: S. N.

Potpisivanje ugovora sa novosadskom kompanijom „GAT“ o rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekata u novopazarskoj Opštoj bolnici, moraće da sačeka odgovor na pitanje da li su povređena prava kompanije koja je učestvovala na tenderu za ovaj posao.

Informaciju je objavila Kancelarija za javne nabavke. Iz lokalne samouprave, pre desetak dana, saopšteno je da je na tenderu pobedio konzorcijum na čijem čelu je kompanija „GAT“ iz Novog Sada u kojem su i firme  novosadski “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša”, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja” i “Remontni centar” iz Užica.

Na tenderu je učestvovao i konzorcijum, predvođen firmom “Štrabagom” iz Austrije. Oni su ponudili cenu od 5,982 milijardi, ali je odbijena „zbog utvrđenih nedostataka“, kako je ocenila tenderska komisija.

U dokumentaciji ta kompanija nije ponudila cene bez poreza na dodatu vrednost za pojedine poslove, nema dokaza da raspolaže sa 95 umesto 100 radnika sposobnih za rad na visini, nisu priloženi dokazi o bonitetu “BB” i da ponuđeni materijal i oprema ne ispunjavaju tražene uslove.

Na portalu Kancelarije za javne nabavke nema objašnjenja da li je austrijska kompanija zatražila zaštitu svojih prava.

Gradska uprava je posao poverila konzorcijumu koji predvodi novosadski „GAT“. Investicija je vredna 6,119 milijardi dinara, odnosno, 51,8 miliona evra.

U razmaku od samo tri meseca, potpisivanje ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem se odlaže zbog zaštite prava učesnika na tenderu. Prvi put, postupak za izbor izvođača radova, bio je suspendovan u septembru prošle godine.

Tada je zahtev za zaštitu prava podnela firma“A.R.J. Technology” iz Novog Sada, koja je kasnije povukla zahtev.

Planirano je da se u Opštoj bolnici izgradi zgrada za Odeljenje psihijatrije, kotlarnica i trafostanica i da se dograde i rekonstruišu Interno i Hirurško odeljenje i Dom zdravlja.

Objekat za Odeljenje psihijatrije biće izgrađen u blizini sadašnjeg Grudnog odeljenja. Na dva sprata biće izgrađeno 1.937 kvadrata. Osim rekonstrukcije, dogradnje i nadgradnje, kompletno će biti zamenjene dotrajale instalacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari