Radovi u Ratarskoj dokaz opšteg javašluka, nesposobnosti i neorganizacije, poručuju iz užičkog SSP-a 1Foto: SSP Užice

Iz užičkog odbora Stranke slobode i pravde saopštili su da su se njihovom odboru javili “ogorčeni građani Ratarske ulice u kojoj se izvode radovi na izgradnji kišne kanalizacije u vrednosti oko 8,5 miliona dinara”.

Kako navode, razlog za ogorčenost je to što je rok za završetak radova bio 1. novembar, što je navela gradonačelnica Jelena Raković Radivojević tokom obilaska u septembru, ali su i ovde probijeni rokovi i radovi su daleko od završetka.

“Građani se žale kako na otežan saobraćaj, tako i na prašinu u kojoj se bukvalno guše mesecima. Najveći bes izaziva to što na mestu izvođenja radova nema dovoljnog broja radnika”, navode iz Gradskog odbora SSP-a, dodajući da su tu „obično dvojica, trojica ljudi s lopatama bez nadzora“.

“Građevinske mašine su postavljene na ulici, ali nisu u funkciji, a kamioni istovaruju tonu rizle pred kapijama građana i to niko onda ne sklanja danima”, poručuju iz ove stranke.

Oni ističu da to nije usamljen slučaj, već uobičajena praksa za sve radove u organizaciji lokalne samouprave Užica i „dokaz opšteg javašluka, nesposobnosti i neorganizacije”.

“Ozbiljni poslovi se daju novoformiranim “firmama” iz interesnog kruga vladajuće stranke, koje nemaju kapacitet da dogovoreni posao iznesu, ni po kvalitetu radova niti da ispoštuju rokove. Zato nigde u Užicu na gradilištima nema ni građevinskih tabli sa zakonom obavezujućim informacijama o izvođaču radova, vrednosti, rokovima”, kažu iz užičkog obora Stranke slobode i pravde.

„Dok se oni “tale” žrtve su građani”, zaključuju iz ove stranke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari