Rakić: Razumemo mi Kurtija bilo kojim jezikom da govori, dijalog jedino rešenje 1Goran Rakić Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da su barikade na severu Kosova bile reakcija na jednostrane poteze Prištine, dodajući da su predsednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjem sastanku zamolili da se nastavi dijalog, jer kad nema razgovora, ljudi na terenu imaju probleme.

„Nama cilj nije izazivanje incidenata, niti je naš hir postavljanje barikada. Dijalog i briselski sto je mesto gde treba tražiti rešenje, a ne slanjem policije ili postavljanem barikada, rekao je Rakić na konferenciji za novinare u Beogradu. Pozivam Aljbina Kurtija da se više ne obraća srpskom narodu na srpskom jeziku jer mi razumemo njegove poruke, bilo kojim jezikom da govori. Poruka je da nas ne vidi, da nas nema“, rekao je Rakić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je pozvao kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se više ne obraća srpskom narodu na srpskom jeziku jer oni razumeju njegove poruke, bilo kojim jezikom da govori. Poruka je da nas ne vidi, da nas nema, konstatovao je Rakić i dodao da ako Kurti hoće razgovor, neka priča sa onim Srbima koje je narod izabrao.

Rakić  je zahvalio ljudima koji su u nedelju uveče bili na barikadama, jer su „pokazali odlučnost da brane svoje porodice i ostanu tu gde jesu“, a istovremeno je uputio zahvalnost i albanskom narodu na razumevanju i pozvao ih da ne nasedaju na „spinove koji dolaze iz Prištine“.

Upitan da li će predstavnici Srpske liste napustiti vladu Kosova, Rakić, koji je ministar, odgovorio je da će dati ostavku kada narod koji ga je birao to bude tražio od njega.

„Mene u Vladu nije izabrao Kurti, nego srpski narod“, objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari