Rambo Amadeus podržao Zrenjanince u borbi za čist vazduh 1Foto: UG "Stop kafileriji"

Udruženje građana „Stop kafileriji !“ saopštilo je da je umetnik i ekološki aktivista  Rambo Amadeus dao svoju podršku ovom udruženju, koje se bori z čist vazduh.

Podsećamo, Zrenjaninci punih sedam nedelja javno protestvuju zbog smrada koji emituje ovdašnja kafilerija i traže zatvaranje ovog pogona.

-Neuk čovjek demokratiju shvata na pogrešan način. On misli da demokratija podrazumjeva da radi ko šta hoće. Demokratija je viši stepen reda od diktature. U njemu građani međusobno moduliraju svoje ponašanje. Svakako je nedopustivo da se dozvoli jednoj neodgovornoj personi da pretvori ovaj divan drevni gradić u selendru – izjavio je Rambo Amadeus povodom protesta građana Zrenjanina.

Rambo Amadeus podržao Zrenjanince u borbi za čist vazduh 2
Foto: UG „Stop kafileriji“

Iako je u petak kafileriji izdato rešenje o privremenoj zabrani rada, ova farbrika je nastavila sa svojim proizvodnim procesom, usled čega su građani Zrenjanina prinuđeni da idalje udišu smrad koji se ispušta iz pomenutog postrojenja, navodi s eu saopštenju i ističe da je sve to građane dodatno motivisalo da se protesti koji traju već nekoliko nedelja intenziviraju, a podršku Zrenjanincima pružaju i oni koji nisu stanovnici ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari