"Imali smo 28 divnih srpskih pesama. Ramonda je jedna od njih": Olivera Kovačević o kritikama na račun pobednice "Pesme za Evroviziju" 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Olivera Kovačević, urednica i supervizorka “Pesme za Evroviziju“ kaže za Danas da je ponosna što na Evroviziju ide prava srpska pesma, odgovarajući na brojne kritike koje se pre svega odnose na ovogodišnju pobednicu nacionalnog festivala.

– Imali smo 28 divnih srpskih pesama. Ramonda je jedna od njih. Ne bih se osvrtala na druge komentare, niti im pridavala značaja. Politika je na Evroviziji zabranjena, a mnogi su prelepoj pesmi “Gnezdo orlovo” učitavali političku konotaciju – navodi Kovačević.

Jedan od njih je i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević koji je najavio da će danas otići do RTS-a i tražiti poništavanje rezultata.

On je na jučerašnjem kolegijumu svoje televizije rekao da “Gnezdo orlovo” neće predstavljati Srbiju na Evroviziji “iz političkih razloga”, a za sve je okrivio urednicu “Pesme za Evroviziju“ Oliveru Kovačević, optuživši je da je instruisala žiri kako da glasa.

– Da vam kažem, jutros smo pričali o pljački koja se dogodila na „Pesmi za Evroviziji“, brutalna pljačka, gora od one koja se dogodila u Realu, pljačka koja se ne dešava ni u faveli. Ovo je strašna, odvratna pljačka u režiji RTS-a i Olivere Kovačević. Užas šta su uradili! Breskvica pobedila, dobila 50.000 više glasova od svih ostalih, ubila. Unakazila sve ostale konkurente. A onda došao „šio mi ga Đura“ žiri, neka Sajsi, Majsi,… Taj žiri je izabrala Olivera Kovačević – rekao je između ostalog Vučićević, koji je potom najstrašnije izvređao ovogodišnju pobednicu Teya Doru i njenu pesmu Ramonda.

Povod za Vučićevićevu reakciju je njegovo viđenje pesme “Gnezdo orlovo” koja, kako tvrdi, predstavlja odbranu Kosova i na Evroviziji bi “oduvala Albance”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari