Raspisan konkurs za nagradu "Aleksandar Tijanić" 1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je raspisalo konkurs za novinarsku nagradu „Aleksandar Tijanić“.

Nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“ dodeljuje se za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, ali i za novinarski potez koji bi zavredeo ovu nagradu. Kako se navodi u saopštenju UNS-a, za nagradu mogu da konkurišu novinari koji rade u medijima u Srbiji, a radovi moraju biti objavljeni u periodu od 28. novembra 2015. godine do 28. oktobra 2016. godine. Kandidata za nagradu mogu predložiti novinari i građani Republike Srbije, kao i organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Predloge sa fotokopijama tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom „Za novinarsku nagradu Aleksandar Tijanić“. Predlozi za nagradu se mogu predati lično, do 28. novembra u 12 sati u UNS-u, ili poslati poštom najkasnije 28. novembra.

Ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra, na dan kada je Aleksandar Tijanić rođen. Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće uručena 21. decembra 2016. godine, na dodeli godišnjih nagrada UNS-a, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.