Raspisan konkurs za novinarsku nagradu "Dejan Anastasijević" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo danas da je raspisalo konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo koja nosi ime novinara „Dejana Anastasijevića“, a pravo da konkurišu imaju autori koji su svoje radove u medijima objavili od 30. marta 2023 do 30. marta 2024. godine.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 1. april 2024. godine, a radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Od ove godine dodeljuju se tri nagrade za najbolje radove, bez obzira na vrstu medija u kojem su objavljeni, kao i nagrada publike.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima biće objavljena na sajtu NUNS, a pobednici će biti proglašeni na svečanosti dodele nagrada.

Prva nagrada iznosi 2.000 američkih dolara, druga 1.000, a treća nagrada i nagrada publike po 500 dolara.

Udruženje će objaviti koji radovi su nominovani najkasnije nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati u maju 2024. godine povodom Svetskog dana slobode medija.

Nagrada se dodeljuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari