Raspisan konkurs za stipendije Fonda za mlade talente 1Foto: Danas

Fond za mlade talente raspisao je konkurs za stipendiranje do 1.131 studenta završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2023/24. godinu.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a prijave se podnose elektronskim putem posredstvom usluge eTalenti, na portalu eUprava, saopštio je Fond.

Stipendije će biti dodeljivane prema naučno-obrazovnom, odnosno umetničko-obrazovnom polju, a radi pravednijeg rangiranja, broj stipendija po polju biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija, odnosno, treću godinu osnovnih studija i petu godinu integrisanih studija i na prvu godinu master studija.

U okviru sveobuhvatne reforme Fonda, koja se sprovodi na inicijativu kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, pored digitalizacije i poboljšanih uslova konkursa, uveden je i program u karijernog razvoja – ”Talenti u javnom sektoru”.

U okviru ovog programa stipendisti Dositeje imaju obavezu obavljanja plaćene stručne prakse u javnom sektoru, od najmanje tri meseca, uz podršku karijernog savetnika Fonda i u skladu sa stručnim obrazovanjem kandidata.

Do sada je u okviru programa praksu započelo više od 260 stipendista Fonda za mlade talente, koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2022/23. godinu.

Fond za mlade talente nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i punih 15 godina bavi se razvojem mladih talenata. Do danas je kroz Fond dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada izuzetnim studentima i učenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari