Izvršni odbor Demokratske stranke rapustio je Opštinski odbor u Čačku i u tom gradu formirao povereništvo stranke, rekao je poverenik Darko Grbović. Na konferenciji za novinare, Grbović je rekao da je OO DS raspušten zbog paralize rada koja je nastala nakon unutarstranačkih izbora koji su održani u septembru.

Izvršni odbor Demokratske stranke rapustio je Opštinski odbor u Čačku i u tom gradu formirao povereništvo stranke, rekao je poverenik Darko Grbović. Na konferenciji za novinare, Grbović je rekao da je OO DS raspušten zbog paralize rada koja je nastala nakon unutarstranačkih izbora koji su održani u septembru. Prema njegovim rečima nakon tih izbora nije bilo moguće formirati novi odbor „zbog animoziteta“ koji je postojao između kandidata dve liste između kojih su se birali predsednik i članovi Odbora.
– Cilj formiranja povereništva je da se paraliza u radu ogranka prevaziđe i da se pripremi za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji – rekao je Grbović. On je istakao da je formirao tim u kome se nalaze članovi stranke sa obe liste koje su se nadmetale na unutarstranačkim izborima.
Na izborima ogranka DS učestvovala su dva kandidata za predsednika – dotadašnji predsednik Kosta Milošević i Branko Maksimović koji su imali i svoje liste sa kandidatima za članove OO. Na izborima je za predsednika OO pobedio Milošević, ali je većina kandidata sa druge liste izabrana za članove Odbora, nakon čega je Milošević podneo ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari